İzmir'de Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, ek gösterge zammında ayrımcılık yapılacağı gerekçesiyle iş bıraktı. Konak Meydanı'nda sağanak yağmura rağmen toplanan sağlıkçılar, "Hekim harici yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Bu karara dur demek için perşembe günü de iş bırakacağız” açıklamasını yaptı.

Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şube üyeleri İzmir Konak Meydanı'nda sağanak yağmur altında basın açıklaması yaptı. Sağlıkçılar, sadece hekimlerle sınırlı tutulan ve TBMM'de kabul edildikten sonra ertelenen ek gösterge zammının tüm çalışanlara verilmesi için bir günlüğüne iş bırakıp, Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaptı.

"Sağlık çalışanları ülkenin hayat sigortasıdır", "Alın terimizin karşılığını istiyoruz" yazılı pankartlar açan sağlık çalışanları adına basın açıklamasını Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir yaptı. Açıklama şöyle:

"Yetkili sendika olarak, biz zam yapılmasına asla karşı değiliz. Biz pandemi sürecinde hemşiresinden doktoruna, hizmetlisinden şoförüne, laborantından acil tıp teknisyenine kadar hep beraber topyekün bir mücadele verdik. Bugüne kadar 500’den sağlık çalışanı arkadaşımız şehit düştü. Hayatını kaybeden şehitlerimiz doktordu, hemşireydi, ebeydi, şofördü, paramedikti, tıbbi sekreterdi, memurdu. Bu covid mücadelesinde şehit olanlar sadece bir meslek grubu olmadığına göre, sağlık ekip içinde çalışılıp hayat kurtardığına göre, sağlıkta çalışanlar arasında ayrımcılık kesinlikle kabul edilemez. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Siyaset eliyle, kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Hekim harici yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız.

İŞ BIRAKMA ÇAĞRISI YAPTILAR

Meclis’ten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir. Yüzbinlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolu hak ve hakkaniyet ölçüsünde, bir kısmına değil, tamamına zam yapmaktır. Bir milyon sağlık çalışanının bir kısmına zam yapıp, geri kalanını yok saymak, çalışma barışını baltalamaktan, sağlık çalışanları arasına fitne sokmaktan başka bir anlam ifade etmez. Sağlık-Sen olarak, bu vahamete 'Dur' demek için bugün olduğu gibi perşembe günü de iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye’de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını bizlere destek olmaya davet ediyoruz. "

 

Kaynak: anka