ESRA NUR PERVAN

Sağlık emekçileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu ve sadece hekimlere uygulanan ek gösterge ve maaş zammına tepki olarak ülke genelinde 1 saatlik iş bırakma eylemi yaptı. Trabzon'daki eylemde hükümet yetkililerine "temsili kulak muayenesi" yapıldı. Türk Sağlık-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Serdar, “TBMM'de kabul edilebilecek bir oran ve miktarda ücret zammı olmaması halinde 6 Aralık günü ülkemiz ve ilimizde bir gün iş bırakma kararımız uygulamaya girecektir” dedi.

Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Numune Ek hizmet Binası önünde bu sabah yapılan eyleme birçok sağlık çalışanı katıldı. Eylemde temsili olarak hükümete kulak muayenesi yapan sağlıkçılar, taleplerinin duyulmasını istedi. Temsili muayeneyi yapan sağlık çalışanı, "Hükümet yetkililerini bizleri duymaları için kulaklarında problem olup olmadıklarına bakarak onlara yardımcı olacağız inşallah. Kulağın birinde hafif bir kir vardı, onu da açtık inşallah hayırlı haberleri alacağız" dedi.

Türk Sağlık-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Serdar burada yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Her türlü görevi layıkıyla yapan ve her alanda çalıştırılan sağlık memurları unutulur mu? Türk Sağlık-Sen olarak sayın bakana soruyoruz hastanelerini ve sağlık tesislerinin onca yükünü çeken, sıklıkla da görev alanı dışında çalıştırılan, üç kişinin yapması gereken işi bir kişi olarak yerine getiren hemşire çalışanı nasıl yok sayarsınız? Gebeleri ve bebeleri takip eden ebeleri nasıl görmezden gelirsiniz? 150 kilogramlık hastayı zor coğrafi şartlarda taşıyarak omuz ve bel fıtığı olan acil tıp teknisyeni ve paramedikin alın terini ve emeğini nasıl silersiniz?

Her türlü şartta gece ve gündüz evden hastaneye, acil servisten araçla eve getirip götüren şoför arkadaşları nasıl görmezden gelirsiniz? Radyasyon ışınlarına maruz kalan ve bir kısmı müzmin hastalığa yakalanan radyoloji teknisyen teknikerleri ve çalışanlarını nasıl yok sayarsınız? Covid sürüntüsü, kan ve kültürle ve daha birçok kimyasal maddeyle çalışan laboratuvar teknisyenleri, teknikeri ve çalışanları bu muameleyi hak ediyor mu? Tıbbi sekreter, odyolog, psikolog, fizyoterapist, evde sağlık teknisyeni, eczacı, sağlık fizikçisi, diş protez teknisyenleri vb. gibi sağlık çalışanlarını nasıl yok sayarsınız?

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI ARASINDA YAPILACAK AYRIMI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Sağlık hizmetleri bir ekip işidir, ekibin büyük bölümünün görmezden gelinmesi kabul edilemez Ayrımcılık yapılarak çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz. Maaş zammı hekimlerimiz için de geriye kalan tüm sağlık personelimiz için de hayati önemdedir ve kaçınılmazdır. Türk Sağlık-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Aynı talebimizi örgütlenme alanımızda bulunan Adli Tip Kurumu ve Aile ve Sosyal Hizmetler çalışanları için de geçerli ve zaruridir. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz.

TBMM'de görüşülecek olan tasarı ile kabul edilebilecek bir oran ve miktarda ücret zammı olmaması halinde 6 Aralık günü ülkemiz ve ilimizde bir gün iş bırakma kararımız uygulamaya girecektir. Umarız hükümet ve ilgili bakanlık çalışanlarının bugün alanlardan verdikleri mesajı iyi algılarlar."

 

Kaynak: anka