Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hafta Çin'den 10 milyon dozun üzerinde sevkiyat beklediklerini; Biontech ile haziran ayı için 30 milyon doz aşı anlaşması yapıldığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Kabine toplantısının ardından soruları yanıtladı. Koca, bu hafta Çin'den, 10 milyon dozun üzerinde, önemli oranda sevkiyat beklediklerini dile getirdi.

Sinovac'ın CEO'su Weidong'un, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 5 ülkeye aşı üretim lisansının verildiğini açıkladığını hatırlatan Koca, "Sinovac ile Türkiye'deki tesislerde üretim birkaç ayda olabilecek bir durum değil" dedi.

Koca, "Biontech'in CEO'su Uğur Şahin'in Bilim Kurulu toplantısına davet edildiğini" dile getirdi. Koca, "Uğur Hoca, videokonferans yöntemiyle katılacak" diye konuştu.

Koca, ayrıca; Biontech ile ilgili haziran ayı için 30 milyon doz, temmuz ağustos eylülde de ciddi bir miktarın anlaşması yapıldığı bilgisini verdi.

Aşı kampanyasını güçlü yapmak istediklerini belirten Koca, "Aşılamada hedef, haziranda 18-20 yaş üstü herkese erişmek. Yerli aşıda faz 3 aşaması haziran başında, ağustos eylülde hazır olur" bilgilerini verdi. 

Kaynak: anka