Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlığa bağlı birimlerde 12 bin 521 taşeron işçi çalıştırıldığını açıkladı. Önergeyle bu konuyu gündeme getirmiş olan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sağlık kuruluşlarında aynı işi yaptıkları diğer personelle hem maaş hem de sosyal haklar bakımında mağdur olan personele bir an önce asli kadro yolu açılmalıdır” dedi.

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Sağlık Bakanlığı’ndaki taşeron personelle ilgili soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, bakanlığına bağlı tesislerde yüzde 70 hizmet alımı sözleşmesi kapsamında görev yapan personel sayısının 12 bin 521 olduğunu belirtti. Koca’nın açıkladığı taşeron işçiler, bilgi-işlem, görüntüleme, yemekhane, güvenlik hizmetlerinde ve sosyal tesislerde çalışıyor.

Bakan Koca’nın önergesine verdiği yanıtı değerlendiren CHP’li Gürer, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda görev yapan tüm taşeron firma çalışanlarının kadroya alınacağının açıklanmasına rağmen çok sayıda kurumda halen taşeron firma adına çalışan on binlerce personelin mağduriyet yaşadığını kaydetti. Karayolları Genel Müdürlüğü ve PTT’de  30 bin taşeron firma çalışanı olduğunu belirten Gürer, yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlık Bakanlığında da 12 bin 521 taşeron çalışanın bulunması, sorunun boyutlarını göstermektedir” dedi.

Gürer, bakanlıklardaki taşeron personele kadro verilmesi gerektiğini kaydederek, “Sağlık kuruluşlarında aynı işi yaptıkları diğer personeller ile hem maaş hem de sosyal haklar bakımında mağdur olan personele bir an önce asli kadro yolu açılmalıdır” dedi.

Gürer, sadece Sağlık Bakanlığında değil, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve KİT’lerde çalışan çok sayıda taşeron firma personeline verilen kadro sözünün de bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Kaynak: anka