ÖMER FARUK KARABULUT

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “İsrail'in Filistin'e uyguladığı ambargolara, yayılmacı politikalara karşı dünya genelinde vicdanlı insanlar İsrail ürünlerini boykot ediyorlar. Bu boykot karşısında; İsrail ile birlikte bu boykotun yanlış olduğunu, uygulanmaması gerektiğine dair anlaşma yapıyorsanız, sizin elinize ve dilinize dursun” dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı. Karaduman, konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Konuşmanın bazı noktalarında, aslında küresel sistemle birlikte hareket etmenin mesajlarını vermiş olsa da, konuşmanın içerisinde Filistin'e dair bir iki cümle ile mesele değerlendirilmiş olsa da, Amerika programları çerçevesinde, İsrail'e dair Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bazı hususlar ifade edilse, Filistin'e dair atıflar yapılmış olsa da bunun akabinde hemen Türkiye, Amerika ve İsrail arasında yapılmış bu anlaşma, bu sözlere de Cumhurbaşkanı Filistin’le ilgili yapmış olduğu sözlere, konuşmalara da emin olun Filistin’e de bir ihanet belgesi hükmündedir.

Bari Amerika'dan döndükten sonra şunu yapmış olsaydınız. İşte bu bir ihanet belgesidir. Filistin'e karşı Türkiye'nin Amerika ve İsrail'in, Filistin'in karşısında Filistin'e karşı bir anlaşma metnidir ve bu metin karşısında diyeceğimiz bir söz varsa o da ‘elinize ve dilinize dursun’ cümlesidir. Elinize ve dilinize dursun. Gittiniz Amerika'ya ve Amerika'da İsrail ve Amerika yetkilileri ile beraber bir anlaşma yaptınız. Bu anlaşmada İsrail'e uygulanan boykotun yanlış olduğunu, bu boykotların ortadan kaldırılması gerektiğine dair bir anlaşma yaptınız.

Dünya genelinde İsrail'in Filistin'e uyguladığı ambargolara karşı, terör devleti İsrail'in Filistin'deki yayılmacı politikalarına karşı, Filistin'deki işgaline karşı dünya genelinde vicdanlı insanlar, dünya genelinde Müslüman insanlar, İsrail ürünlerini boykot ediyorlar. İsrail’e boykot uyguluyorlar ve bu boykot karşısında siz, İsrail ile birlikte bu boykotun yanlış olduğunu, bu boykotun uygulanmaması gerektiğine dair anlaşma yapıyorsanız sizin elinize ve dilinize dursun.

“FİLİSTİN DAVASINA İHANET ETMİŞ OLURSUNUZ”

Bakın burada söylenen şey; geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan'la İsrail arasında bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma ‘Abraham Anlaşması’ diye metinde geçiyor. ‘Abraham Anlaşması gibi girişimler desteklenmelidir’ diyor. Bu anlaşma Trump’ın, İsrail ve Arabistan arasında yapılmasını telkin ettiği bir anlaşmadır. Siz, ‘Trump’ın İsrail ve Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri arasında yaptığı anlaşma gibi anlaşmalar desteklenmeli, bunlara önem verilmeli, Ortadoğu'nun istikrarı için, refahı için bunlar sağlanmalı’ derseniz emin olun Filistin davasına ihanet etmiş olursunuz.

Terör devleti İsrail'le anlaşma yapmak o terörü meşrulaştırmaktır. Terör Devleti'nin Filistin'e karşı yaptığı müdahaleleri; sivil demeden, yaşlı demeden, çocuk demeden, kadın demeden yaptığı katliamlar neticesinde terör devleti ile bir anlaşma yaparsanız, emin olun bu katliamı meşrulaştırmaya çalışırsınız. Bunun ne vicdanda ne inancımızda ne de insanlığın o kadim duygularında bunun hiçbir karşılığı olmayacak ve insanlığın vicdanında yargılanmaya mahkum olacaksınız.”

 

Kaynak: anka