İki yıl önce TRT ekranlarında “rüyasında sık sık Allah’ı gördüğünü” iddia eden öğretim görevlisi Teyfur Erdoğdu, önceki akşam da Beyaz TV’de bilim dışı açıklamalarda bulundu. İzmir Tabip Odası, Erdoğdu ve Beyaz TV’yi RTÜK’e şikayet etme kararı aldı. Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, “Teyfur Erdoğdu adlı kişiyi karanlık hayal dünyasından gerçek dünyaya davet ediyoruz” denildi.

TRT ekranlarında Pelin Çift’in hazırlayıp sunduğu programda iki yıl önce “rüyasında sık sık Allah’ı, peygamberi ve Kabe’yi gördüğünü” iddia eden Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Teyfur Erdoğdu, önceki akşam bu kez de Beyaz TV’de sahne aldı. “Ne Var Ne Yok” adlı programda konuşan Erdoğdu, tıp eğitimi almamasına rağmen bu alanda cümleler kurdu.  Bilim dışı düşüncelerini dile getiren Erdoğdu, “Hastaların yoğun bakım koşullarında entübe edilmesinin kabul edilebilir olmadığını, insanların 15 gününün çalındığını, insanların boğazından boru sokulduğunu, geleneksel tıbbın aşağılandığını, Covid 19 ile mücadelenin hekimlerin başarısı olmadığını” savundu.

İzmir Tabip Odası, Tayfur Erdoğdu’yu ve Beyaz TV’yi RTÜK’e şikayet etme kararı aldı.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklama şöyle: 

İnternet üzerinde yaptığımız araştırmada mimarlık, kamu yönetimi ve tarih gibi farklı alanlarda eğitim aldığı ifade edilen, eğitimi kendinden menkul Teyfur Erdoğdu isimli kişi, Beyaz TV adlı televizyon kanalında, “Ne Var Ne Yok” isimli programda, hekimlik mesleğini ve bilimsel gerçekleri yok sayan ifadeler kullanmıştır.

Teyfur Erdoğdu isimli kişi, “…hastaların, yoğun bakım koşullarında entübe edilmesinin, 15 gün uyutulmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını, insanların 15 gününün çalındığını, tıp mesleğine yapılan birçok yatırımın hastaların 15 gün uyutularak heba edildiğini, tıp biliminin bu soruna çözüm bulamadığını, bu sürede hastalara tedavi uygulanmadığını, insanların boğazından borunun sokulduğunu, geleneksel tıbbın aşağılandığını, insanların korkutularak bilimsel tıbbın bütçesinin yüksek tutulduğunu, Covid 19 ile mücadelenin karantina sayesinde olduğunu, hekimlerin başarısı olmadığını” ifade etmiştir.

Bazı TV ekranları, bilgi sahibi olmadığı konuda söz söyleyen, söz söyleme cüretkarlığını ve cahilliğini gösteren kişilerin cirit attığı gayri ciddi ortamlar haline gelmiştir.

Covid-19 salgının üst seviyede olduğu, sağlık tedbirlerinin en ciddi şekilde uygulanması, bilim insanlarının yönlendirmelerine dikkat edilmesi gereken bir dönemde, bilgisi kendinden menkul bu tür kişilerin TV ekranlarında boy göstermesi, halk sağlığına zararlıdır.

Yoğun bakım ve entübasyon uygulamaları, yaşamsal fonksiyonları zayıflayan hastaların yaşam destek üniteleri ile desteklendiği ve hastaların iyileştirilerek sağlıklı yaşama dönmelerinin sağlandığı özellikli tıp uygulamalarıdır.

Düşünce özgürlüğü veya düşüncesini açıklama özgürlüğü, tıp biliminin binlerce yılın ürünü olarak ortaya koyduğu bilimsel gerçekleri yok saymak veya küçümsemek olarak değerlendirilmez. Bilimi yok sayan anlayış, karanlık kafa yapısının ürünüdür. İnsan hayatı için yaşamsal önemi olan bir tıbbi uygulamanın yok sayılması veya önemsizleştirilmesi düşünce özgürlüğü ile açıklanamaz.

Hekim olmayan ve tıp uygulamalarının temeli hakkında bilgi sahibi olmayan bir kişinin, TV ekranlarında tıp uygulamaları hakkında yorum yapmasına izin verilmesi başlı başlına bir sorumsuzluktur. Bu kişinin karanlık hayal dünyasına TV ekranlarında yer veren TV kanalı yöneticilerinin sorumluluğu da yadsınamaz.

Son sözümüz, “Covid-19 salgını ile mücadelede başarının karantina sayesinde olduğu, hekimlerin başarısı olmadığı” safsatasını söyleyen bu şahsa. Covid-19 bir salgındır. Salgın ile mücadelenin birçok araçları vardır. Sağlık tedbirleri yanında idari tedbirlerin varlığı yadsınamaz bir gerçekliktir. Ancak idari tedbirleri önceleyip hekimlerin hiçbir şey yapmadığı yönündeki değerlendirme, yukarıda ifade ettiğimiz gibi, Teyfur Erdoğdu adlı kişinin karanlık dünyasının ürünüdür.

Salgınla mücadelede gece-gündüz demeden emek veren sağlık çalışanlarının Teyfur Erdoğdu isimli kişinin takdirine ihtiyacı yoktur. Gölge etmesin yeter.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, Teyfur Erdoğdu isimli şahıs ve TV Kanalı hakkında idari ve hukuki süreçlerin başlatılması için Radyo Televizyon Üst Kuruluna ivedilikle başvuru yapma kararı almıştır.

Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, “Allah’ı sürekli görüyorum” 01 Kasım 2018

Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, bu kez de “Allah’ı sürekli görürüm” iddiasında bulunarak akıllara durgunluk verdi. 

Daha önce katıldığı bir televizyon programında,"Paradolia denilen bir hastalık var. Bulutları Hz. İsa'ya benzetmek, domates'i kestik içinden Haç çıktı. Türkiye'de insanlar Ayvalık'a gidiyorlar, bir dağ var o dağın silueti Mustafa Kemal Atatürk’ü andırıyormuş, bu bir psikolojik hastalık" sözleriyle gündeme gelen Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu ,bu kez de “Allah’ı sürekli görürüm” diyerek başka bir tartışmanın fitilini ateşledi.

TRT1 ekranlarında yayınlanan “Pelin Çift ile Gündem Ötesi”programına konuk olan Erdoğdu, “ ben çok fazla rüyamda peygamberi, Allah’ı ve Kâbe’yi görürüm, bir gün odaya bir geldim Kâbe örtüsü var” dedi. “Allah’ı çok görürüm” diyen Erdoğdu, “Üniversitedeki odaya geldim, Kâbe örtüsünün parçası var masaya bırakılmış” diyerek, “çok ilginç” yorumu yaptı.

Erdoğdu’nun yorumlarına izleyiciler de tepki gösterdi. dinihaber.com Peygamberlerin bile “Allah’ı sürekli görürüm” sözünü kullanmadığını, gördüklerinde baygınlık geçirdiklerini söyleyen izleyiciler TRT’ye ve yorumcusuna tepki gösterdi. 

En`am Suresi 103 Gözler onu fark edip kavrayamaz. Oysaki O, gözleri görür/bilir. O Latîf`tir, lütfu çok olduğu halde kendisi görülemez; Habîr`dir, her şeyden haberdardır.

Bir başka ayette:
Şura Suresi 11 Gökleri ve yeri ortaya çıkarandır, Fâtır`dır O. Size, benliklerinizden eşler yapmıştır; davarlardan da çiftler. Bu tarz içinde üretiyor sizi. O`nun benzeri gibi bir şey yoktur. Gereğince işiten, gereğince görendir O.

Yine bir başka ayette:
A`raf Suresi 143 Musa, bizimle sözleştiği yere gelip Rabbi de kendisiyle konuşunca şöyle konuştu: “Rabbim, göster bana kendini, göreyim seni. ” Dedi: “asla göremezsin beni. ama şu dağa bak. Eğer o yerinde durabilirse, sen de beni görebileceksin. ” Rabbi dağa tecelli edince onu parça parça etti. Ve Musa baygın vaziyette yere yığıldı. Kendine gelince şöyle yakardı: “Tespih ederim o yüce varlığını, tövbe edip sana yöneldim. İman edenlerin ilkiyim ben. ”

***

Akıl ve mantık sahibi insanların, yani akıllarını çalıştırabilenlerin bu ayetlerden anlayacağı çok açık ve net olarak şunlardır: . “ALLAH gözle görülmez, cisim olarak algılanamaz, o herkesi görür ve bilir ama kullar onu göremez ve tam hakkıyla bilemez!”.

Editör: TE Bilişim