CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, kademeli tarifeye geçilmesinin ardından zamlı elektrik faturalarının gelmeye başladığını belirterek, “Antalya’da, 2021’in son ayı aralıkta 300-400 lira fatura ödeyen vatandaşlarımızın evine bin-bin 500 TL fatura gelmeye başladı. Vatandaşlarımız kira öder gibi elektrik faturası ödüyor. Enflasyon karşısında maaşları eriyen vatandaşlarımız, kira, elektrik ve diğer faturalara çalışıyor” dedi.

Rafet Zeybek, bugün yaptığı yazılı açıklamada, kademeli tarifeye geçişle birlikte elektriğe yapılan zamları eleştirdi. İlk zamlı faturaların vatandaşlara ulaşmaya başladığını belirten Zeybek, açıklamasında şunları kaydetti:

“Antalya’da, 2021’in son ayı aralıkta 300-400 lira fatura ödeyen vatandaşlarımızın evine bin-bin 500 TL fatura gelmeye başladı. Vatandaşlarımız kira öder gibi elektrik faturası ödüyor. Enflasyon karşısında maaşları eriyen vatandaşlarımız, kira, elektrik ve diğer faturalara çalışıyor. Antalya’da iklim nedeniyle çoğu vatandaşımız elektrikli ısıtıcılar kullanmaktadır ama gelen zamlarla bu yöntemden uzaklaşan vatandaşlarımız yine yüksek faturalar ile karşılaşıyor. Enerji şirketlerini zengin eden, vatandaşını fakirleştiren bir iktidar halktan bu kadar uzak olabilir. AKP iktidarının ekonomi yönetimi zam ve geçim sıkıntısıdır.”

“VATANDAŞLAR FATURALARA ÇALIŞMAK ZORUNDA DEĞİL”

Bir vatandaşın kendisine “Aldığım maaş gıda fiyatlarına gelen zamla eridi. Üzerine artan kiralar… Tam ‘bu kadarda olmaz’ dedik ama elektrik faturası ile şunu gördük: 2022 yılında bize reva görülen hayat mum ışığı, gaz lambası” dediğini belirten Zeybek, “Vatandaş faturalara çalışmak zorunda değil. Onları bu ekonomik sömürüye mahkum eden AKP iktidarı ve küçük ortağından ilk seçimde kurtaracağız” dedi.

Kaynak: anka