CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, on binlerce PTT çalışanından üyesi olmadıkları dernek için 20'şer lira kesinti yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Kılıç. "AKP iktidarında hırsızlık yöntemleri çeşitlenmeye devam ediyor. Soruşturma açılarak suçu olduğu tespit edilenler cezalandırılmalı" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na ayrı ayrı soru önergesi verdi.

"HIRSIZLIK YÖNTEMLERİ ÇEŞİTLENİYOR"

Kılıç, on binlerce PTT çalışanının 2022 yılına maaşlarından habersiz yapılan kesinti ile girdiğini öne sürerek şunları söyledi:

"Birisi bizim hesabımızdan haberimiz olmadan para çekse, biz bu olaya ‘Hırsızlık’, yapan kişiye de 'Hırsız’ deriz. Ancak buradaki olayda ‘Habersiz şekilde maaştan para kesilmiş’ diyoruz. PTT çalışanları ayın 15’inde yatan maaşlarını görünce adeta şok yaşadı. On binlerce çalışan yeni yılın ilk ayki maaşından, üyesi olmadıkları Posta Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği tarafından 20 TL kesinti yapıldığını gördü. Bu kesintinin ne olduğunu, neden yapıldığını yetkililere sorduklarında da tatmin edici cevaplar alamadılar, konu hep geçiştirildi. Çalışanlar bu duruma çok şaşırdı. Çünkü, kesinti yapılmadan önce hiçbir şekilde kendilerine bildirimde bulunulmadı, kesinti yapılacağı konusunda rızaları alınmadı ve en önemlisi bu PTT çalışanları, Posta Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği üyesi değil. Ama birileri ‘hokus pokus’ yöntemiyle üyelerin ceplerine ellerini attı ve oradan 20 TL’lerini aldı. Derneğin adında ‘Posta Çalışanlarının Kanuni Haklarını Koruma’ ifadesi geçiyor ama böylesi bir kanunsuzluğa imza atıyorlar. 20 yıllık AKP iktidarında, son dönemde giderek artan ve her alanda yaşanan ‘hırsızlığın’ her türlü yöntemini gördük ama doğrusu bunu ilk kez duyduk. Gerçekten pes! AKP iktidarında hırsızlık yöntemleri çeşitlenmeye devam ediyor."

 

Kaynak: anka