Gazeteci, yazar, Prof. Dr. Doğan Tılıç'ın derlediği, "Turizmi Haberleştirmek, Sevmek Tanımakla Başlar" kitabı, Ayrıntı Yayınları'ndan çıktı. Kitabın sunuşunda "Turizmi yalnızca tek boyutlu bir gezme, görme, keyifli boş zaman geçirme faaliyeti olarak haberleştirmek, turizm haberciliği sayılabilir mi?" diye soran Prof. Tılıç, kentler, kültürler, ülkeler, insanları birbirine tanıtmak ve aralarında köprüler kurmanın önemine dikkat çekiyor. Kitabın önsözünü yazan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'e dair hedeflere ulaşmada ve kenti tanıtmada çok değerli katkılar sağlayacağına inandığının altını çizerken emeği geçenlere teşekkür ediyor.

Gazeteci, yazar, Prof. Dr. Doğan Tılıç, turizm haberciliği, üzerine derlediği, içinde Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden akademisyen ve yazarların da katkı sunduğu, önsözünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kaleme aldığı "Turizmi Haberleştirmek, Sevmek Tanımakla Başlar" Ayrıntı Yayınları'ndan okuyucuya sunuldu.

Kitabında Tılıç, turizm ve seyahat haberciliğinin, reklamcılık ve halkla ilişkilerle karıştırılmaması gerektiğini işaret ederken, doğru söylemek ilkesinden sapılmamasının önemini vurgu yapıyor. 

Turizmin çok boyutlu ele alındığı kitapta, kültürler, insanlar arasında sağlam köprüler kurmanın önemine yer veriliyor. Soyer, önsözde, markalaşmanın aynı zamanda doğru bir iletişim stratejisi ve medya ilişkisi gerektiğini söylerken, doğru bilginin altını çizerek İzmir için uzun soluklu, şeffaf bir tanıtım politikası yürüttüklerini belirtiyor. 

 

 

 

Kaynak: anka