CEM HAYAT

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, düzenleyecekleri Sakarya Zaferi'nin yüzüncü yıl kutlama etkinlikleri için, "Biz Polatlı Belediyesi olarak her sene yapmış olduğumuz kutlamaların dışında bu yıl daha kapsamlı bir hazırlık yaptık. 22 Ağustos itibariyle başlıyor programlarımız, periyotlar halinde 13 Eylül akşamına kadar devam edecek" dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, 22 Ağustos 1922 tarihinde başlayıp 13 Eylül 1922'de zaferle sonuçlanan Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılı için kapsamlı bir hazırlık yaptıklarını belirtti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Başkomutanlık yetkisinin verildiği gün olan 5 Ağustos'un yıl dönümünde, bugün Anıtkabir'e giderek programlarını başlatacaklarını belirten Yıldızkaya, ANKA Haber Ajansı'na şu açıklamaları yaptı:

"BİZ POLATLI BELEDİYESİ OLARAK BU YIL DAHA KAPSAMLI BİR HAZIRLIK YAPTIK"

"Sakarya Meydan Muharebesi hem Türk tarihi hem de Türkiye tarihi açısından önemli bir kırılma noktasıdır. Bu büyük destan da Ankara’da Polatlı ve Haymana ilçelerimizde cereyan etti. Bu yıl da bu büyük zaferin 100. yılını idrak ediyoruz. Biz Polatlı Belediyesi olarak her sene yapmış olduğumuz kutlamaların dışında bu yıl daha kapsamlı bir hazırlık yaptık. Bugün itibariyle inşallah programlarımıza, öğleden sonra Anıtkabir’den başlıyoruz ki bugün Atatürk’e, TBMM’nin başkomutanlık görevini verdiği gün. İnşallah bundan sonra da periyotlar halinde 13 Eylül akşamına kadar devam edecek.

"BEN BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI POLATLI'MIZA DAVET EDİYORUM"

13 Eylül tarihi bu mücadelenin kırılma noktasıdır. Duatepe’nin yeniden ele geçirilmesi ve geri çekilmenin durdurulması hadisesidir. Çünkü 1683’ten beri Türk milleti, Avrupa’nın ortalarından kademe kademe hep geri çekilmiş, toprak kaybetmiş. İlk defa bu toprak kayıplarının durdurulduğu yer de Polatlı’dır. Biz Polatlı Belediyesi olarak bu büyük değere, tarihi kıymete hak ettiği değeri vermek adına, bu şuuru canlı tutmak adına, milli ruh ve heyecana katkı sunmak adına çok büyük gayret gösteriyoruz. Ben bütün vatandaşlarımızı Polatlı’mıza davet ediyorum. Onları ağırlamaktan büyük bir onur duyacağız.

"PROGRAMLARIMIZ, SAVAŞIN BAŞLADIĞI 22 AĞUSTOS İTİBARİ İLE BAŞLIYOR"

22 gün 22 gece süren bir meydan muharebesi. Dünya harp tarihinin de en uzun süren meydan muharebesi. Dolayısıyla savaşın başladığı 22 Ağustos itibariyle başlıyor programlarımız. Yarışmalarımız, turnuvalarımız, festivallerimiz, konferanslarımız, panellerimiz, fuarlarımız derken Polatlı’da bu coşkuyu inşallah bu sene daha yüksek bir tempoyla kutlayacağız."

Sakarya Meydan Muharebesi zaferinin 100. yıl kutlama etkinlikleri programı şöyle:

5 Ağustos: Anıtkabir'e çelenk koyma

12 Ağustos: Mustafa Kemal Atatürk'ün Polatlı'ya gelişi (Cumhuriyet Meydanı Tren Garı)

18-22 Ağustos: Muay Thai Yüzüncü Yıl Yıldızlar Şampiyonası (Polatlı Yeni Kapalı Spor Salonu)

24 Ağustos: Sakarya Savaşı İlk Kurşun Etkinliği, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Zafer Yolu Konseri, İnebolu ve İzmir İstiklal Bayrağı Teslim Töreni  (Cumhuriyet Meydanı)

26-29 Ağustos: Duatepe Yüzüncü Yıl Maratonu ve Bisiklet Yarışları (Cumhuriyet Meydanı - Duatepe)

2-5 Eylül: Masterlar Sakarya Zaferi Futbol Turnuvası (Polatlı Şehir Stadyumu)

3-5 Eylül: Av ve Doğa Festivali (Üçpınar Mahallesi)

4-5 Eylül: Diriliş Yolu Yürüyüşü (Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Rotası)

9 Eylül: Sakarya Şehitleri Dua Günü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sakarya Zaferi'nin Yüzüncü Yıl Özel Konseri (Cumhuriyet Meydanı)

9-11 Eylül: Sakarya Meydan Muharebesi Sempozyumu (13 Eylül Kültür Merkezi)

10 Eylül: Sanat Festivali (Necip Fazıl Parkı)

10-13 Eylül: Kültür ve Ticaret Fuarı (Necip Fazıl Parkı - Cumhuriyet Meydanı)

11 Eylül: Sakarya Meydan Muharebesi Fotoğrafları Sergisi (TCDD Gar önü)

6-13 Eylül: Halk Konserleri, Devlet Halk Dansları Topluluğu, Türk Dünyası Topluluğu Gösterileri (Cumhuriyet Meydanı)

 

Kaynak: anka