Pendik Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayda pratisyen hekime saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.İ., saldırı görüntülerinin ortaya çıkması üzerine tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli M.İ., ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı kasten basit yaralama’ suçundan tutuklandı.

17 Kasım tarihinde meydana gelen olayda polis ekipleri, kavga eden M.İ. ve L.Ç.’yi sağlık kontrolü için Pendik Devlet Hastanesi’ne götürdü. Alkollü olduğu iddia edilen M.İ., hastanenin acil servisinde görevli pratisyen hekim Esma Demir’e saldırdı. Olaya çevredekiler müdahale etti.

TEDAVİ SIRASINDA ARKADAN SALDIRDI

Esma Demir, emniyetteki ifadesinde pratisyen hekim olarak görev yaptığını, 17 Kasım günü saat 04:30 sıralarında M.İ.'nin adli rapor almak amacıyla polisler tarafından hastaneye getirildiğini anlattı. M.İ.'nin muayene amacıyla müşahede odasına alındığını ve muayene sırasında kendisine arkadan saldırarak saçlarını çektiğini belirtti. Demir, şüpheli M.İ.'den davacı ve şikayetçi olduğunu vurguladı.

“BEN DE HEMŞİREYİM”

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheli M.İ., saldırı görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından yeniden gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılığa ifade veren M.İ., “Yaralama kastım yoktur, bilincim yerimde değildi. Asla yapacağım bir şey değildir. Ben kendim de hemşireyim, doktor hanım bana serum takmıştı, başımda kimse yoktu. Bu sırada ben serumu çıkarmışım, doktor hanımın 'Bu serumu çıkarmış, ben bununla mı uğraşacağım' dediğini hatırlıyorum. Bunu dedikten sonra mı yaptım tam olarak bilmiyorum. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dedi.

M.İ., ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı kasten basit yaralama’ suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, şüpheliyi ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı kasten basit yaralama’ suçundan tutukladı.

Kaynak: anka