CHP Esnaf Masası, Kocaeli’nde esnafın ve vatandaşın derdini dinledi. Pazarda ürettiği ürünleri satmaya çalışan bir çiftçi kadın, CHP heyetine dert yanarak, “Mesela ben yoğurt getiriyorum. Geri götürüyorum. Satılmıyor. Bilmiyorum ne olacak bu milletin hali ve halimiz?” dedi.

CHP Esnaf Masası, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın başkanlığında dün Kocaeli’nde idi. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın yanı sıra milletvekilleri Yunus Emre, İlhami Özcan Aygun, Okan Gaytancıoğlu, Turan Aydoğan, Bayram Yılmazkaya da Ağbaba ile birlikte Gölcük ve Kandıra ilçelerinde esnafı dinledi. Esnaf ve vatandaş sıkıntılarını şu şekilde dile getirdi:

“YOĞURDU SATAMIYORUM GERİ GÖTÜRÜYORUM”

- Pazar’da ürettiği ürünleri satmaya çalışan çiftçi kadın: “Mesela ben yoğurt getiriyorum. Geri götürüyorum. Satılmıyor. Bilmiyorum ne olacak bu milletin hali ve halimiz? Hayvanın yemi en son aldığımda 130’du. Alalı 2 ayı geçti. Gel işin içinden çık, bunun. Hayvanım kalabalık benim ama değerlendiremiyoruz ki. Bilmiyorum. Ne yapacağız diye düşünüyorum. Akşam oluyor, eve gidiyorum. Eşim diyor ki: ‘Geri mi getirdin?’ Ne yapayım sokağa mı dökeyim? Yok gitmiyor. Ne yapacağız biz bilmiyorum yani.”

- Kasap: “Bizler, geldik gidiyoruz ama bizden doğanların sonunu, akıbetini ben iyi görmüyorum.”

“ÜLKEMİZ ARTIK BOĞULDU. NEFES ALMAK İSTİYORUZ”

- Araba tamirhanesinde işçi: “Allah razı olsun. Dua ediyoruz abi. İnşallah hayırlısı olur. Ülkemiz artık boğuldu. Bir nefes almak istiyoruz artık. Nefes almak istiyoruz yani.”

“AĞZINI AÇTIĞIN ZAMAN ‘SUS!’ DİYORLAR”

- Lokanta işletmecisi: “6 ay hesap yapıp, yüzde 6 zam veriyorlar. Bir yılda yüzde 70 elinden alıyorlar. Ondan sonra da ağzını açtığın zaman ‘Sus!’ diyorlar. Benim lokantam var. Geçen sene 35 liraya aldığım yağı şimdi 75’e alıyorum. Yine zam yapamıyorum. Ayakta duramıyorum. Ondan sonra diyorlar ki ‘Sus!’ 5 milyon insan 75 milyon insana diyor ki: ‘Susun”

 

Kaynak: anka