HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Süleyman Soylu bakışıyla Türkiye’de huzur olmayacak. Huzur yoktur. Bütçede kaynaklarımızın büyük çoğunluğunu güvenlik bütçesine hazırlıyoruz. İstibdat iyi bir şey değildir” dedi. “10 bin dolar alan siyasetçi” iddiasını tekrar eden Paylan, “Süleyman Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçinin AKP’li olduğunu da biliyor. Beni yarın görevden alırsanız bunu açıklarım’ diye koz olarak tutuyor. Bu bir suçtur. Suçların odağında olan bir İçişleri Bakanı var. Yapması gereken istifa edip, bu soruşturmanın önünü açmaktır” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, şöyle konuştu:

“SÜLEYMAN SOYLU BAKIŞIYLA HUZUR OLMAYACAK: Sabahtan beri konuşmaları dinliyoruz ve şu tabloya bakalım. Bu ülkede huzurunuz var mı? Bu soruya, ‘Evet’ diyen varsa susabilirim. Huzur dediğiniz eğer sessizlikse, eğer sindirmekse, Hitler de çok güzel başarmıştı. Susturmuştu, sindirmişti. Saddam da ‘huzur var’ diyordu. Bu bakışla şu anda Süleyman Soylu bakışıyla Türkiye’de de huzur olmayacak. Türkiye bu bakışla abad olmayacak. Huzur yoktur. Bütçede kaynaklarımızın çok büyük çoğunluğunu güvenlik bütçesine hazırlıyoruz. Bu bütçenin tamamını Süleyman Soylu’ya verin, huzuru sağlayamaz bu ülkede. Ancak zulüm ortaya koyar. İstibdat iyi bir şey değildir. Bakın Süleyman Soylu, Türkiye’nin gözbebeği bir üniversiteye kelepçe vurmuştur. Bu üniversiteden bilim çıkar mı, çıkmaz. Bu ülkedeki üç gençten ikisi, ‘imkanım olsa ülkeyi terk ederim’ diyor. Bu Süleyman Soylu’nun eseridir. Türkiye demokrasi endeksinde 104. sırada, hukukun endeksinde 117. sırada. Türkiye sefalet endeksinde de en üst sıralarda.

HUKUK VE DEMOKRASİ OLMADAN NE HUZUR NE REFAH OLUR: ‘Refah var’ diyen var mı? Dolar 10 lira üzerinde. Almanya’daki işçinin 3 bin euro geliri var. Hukuk ve demokrasi olmadıktan sonra ne huzur, ne refah olur. Ben Diyarbakır milletvekiliyim basın açıklaması yapamıyorum.

SUÇ İŞLİYORSUNUZ: ‘10 bin dolar alan siyasetçi kim’ diyoruz. Biz bunun AKP’li olduğunu biliyoruz. Bir tehditte bulundunuz, görevden alınma olasılığınız vardı, bilmiyorum artık. Dediniz ki, ‘bir hafta içinde savcıya gidip söyleyeceğim.’ Üzerinden 4-5 ay geçti, bu suçtur. Bir suçun işlendiğini öğrenip de yetkili makamlara bildirimde bulunmayan kamu görevlisi 6 aydan 2 yıla kadar cezalandırılır. Suç işliyorsunuz.

HRANT DİNK CİNAYETİ İLE İLGİLİ NE BİLİYORSUNUZ?: Sayın Süleyman Soylu, ‘Hrant Dink cinayetinde Erhan Tuncel ile Sedat Peker’e kim emanet eder’ diyor. Bir sistemden bahsediyor. Hrant Dink’in cinayetinde kim olduğunu biliyorsa, demek ki belge var elinde ama savcıya gidip vermiyor. Niye? Bunu bir koz olarak kullanıyor herhalde. Sayın Bakan, Hrant Dink cinayeti ile ilgili ne biliyorsunuz, niye saklıyorsunuz?

KOZ OLARAK TUTUYOR: Süleyman Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçinin AKP’li olduğunu da biliyor. Beni yarın görevden alırsanız bunu açıklarım’ diye koz olarak tutuyor. Bu bir suçtur. Suçların odağında olan bir İçişleri Bakanı var. Yapması gereken istifa edip, bu soruşturmanın önünü açmaktır.”

 

Kaynak: anka