CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski bakan Ruhsar Pekcan ile ilgili yetkisizlik kararı vermiş ve ‘Eski bakan olduğu için görev, sorumluluk TBMM’de’ demiş. Doğru söylemiş belki de. O zaman bundan sonra yapılması gereken TBMM’nin harekete geçmesidir. TBMM’de hemen komisyon kurulmalı ve Yüce Divan yolu bir an evvel açılmalıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında, ortağı olduğu şirketten bakanlığa dezenfektan satın alınması ile ilgili şikayet dosyasında yetkisizlik kararı vermesine tepki gösterdi.

“YÜCE DİVAN’A GİTMİYORSA, AK PARTİ’NİN KARA OLDUĞUNUN BİR BAŞKA GÖSTERGESİDİR”

Öztunç, şunları söyledi:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski bakan Ruhsar Pekcan ile ilgili yetkisizlik kararı vermiş ve demiş ki, ‘Bizim görev alanımız değil, eski bakan olduğu için görev, sorumluluk TBMM’de’ demiş. Doğru söylemiş belki de…

O zaman bundan sonra yapılması gereken TBMM’nin harekete geçmesidir. TBMM’de hemen komisyon kurulmalı ve Yüce Divan yolu bir an evvel açılmalıdır. Kendi bakanlığına, kendi özel şirketinden ürün satan bakan Ruhsar Pekcan’ın yaptıkları, tüm Türkiye tarafından görülmüştür. Tüm Türkiye bu gerçeği görmüştür. Artık yapılması gereken Meclis Başkanı’na düşüyor. Meclis Başkanı hemen bir komisyon kurulmasına karar verdirmeli. Meclis’e getirmeli ve Genel Kurul’da oylandıktan sonra komisyon kurulmalı ve Yüce Divan’a gitmelidir. AK Parti’nin temiz mi? Kirli mi? olduğunun en büyük göstergelerinden birisi bu olacaktır. Kendi bakanlığını dolandıran bir bakanla ilgili eğer hala soruşturma açılamıyorsa, eğer hala komisyon kurulamıyorsa, Yüce Divan’a gitmiyorsa bu AK Parti’nin ak olmadığının, kara olduğunun, kirli olduğunun bir başka göstergesidir.”

 

Kaynak: anka