CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kayseri’de yaşanan 5.1 büyüklüğündeki deprem ile ilgili, “Deprem gerçeğini hatırlamak için illa depremin olması, insanların ölmesi mi gerekir. AKP’li bakanların en büyük özelliği şov yakmaktır. Tıpkı İzmir Depreminde enkaz üstüne çıkıp şov yaptıkları gibi” açıklamasını yaptı. 

Kayseri’de gece saat 02.29 sıralarından AFAD’a göre 4.9; Kandilli Rasathanesi’ne göre ise 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yaşanan depremin üzerine yaptığı yazılı açıklamada, “Son aylarda yaşadığımız depremlerde can ve mal kaybı yaşamamış olmamız sevindirici. Yine de deprem ülkesinde yaşadığımızı, afet ve risk yönetimini ve tedbirlerinin hep güncel olması gerektiğini unutmamalıyız. Son günlerde fay hatlarındaki hareketlilik hızlandı. Deprem gerçeğini hatırlamak için illa depremin olması, insanların ölmesi mi gerekir. AKP’li bakanların en büyük özelliği şov yakmaktır. Tıpkı İzmir Depreminde enkaz üstüne çıkıp şov yaptıkları gibi...” değerlendirmesini yaptı.

"ARAZİ KAPATMA PARTİSİ: AKP"

Öztunç, şu açıklamayı yaptı:

“AKP afet riskini, kentlerin rantına çökme aracı haline getirdi. Yani amacından saptırdı. Uzlaşmayla alamadığı taşınmazı, afet gerekçesiyle acele kamulaştırmayla yurttaşın elinden alıyor, TOKİ ve yandaş müteahhitlerle mahallelere dalıyor. Hiçbir bilimsel rapora dayanmadığı için iptal edilen onlarca riskli alan ilanı söz konusu. On binlerce yoksulu bu yolla yerinden etti. AKP’ye afete karşı ne yaptın diye sorsalar, cevabı arazi kapatıyordum olur. Artık AKP’nin açılımı Arazi Kapatma Partisi olarak algılanmaya başlandı.”  

AFETE DİRENÇLİ KENTLER BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Geçen yıl yayınlanan CHP Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesine değinen Öztunç, “Afet riskleri azaltılmış dirençli kentler birinci önceliğimiz olmalıdır. Kentlerde fay hatları ile depreme ve aşırı doğa olaylarına karşı hassas ve dirençsiz bölgelerdeki yapılaşmalardan öncelikli olarak kaçınılmalı, bilimsel ve objektif verilere göre hazırlanan raporlara dayanarak afet riski tespit yapılmalıdır” önerilerini yineledi.

Kaynak: anka