Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kameraman: ÜNAL AYDIN

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası’nın faiz indirim kararını değerlendirirken, karar öncesi 10 lira 50 kuruşa kadar düşen doların birden 10 lira 79 kuruşa çıkmasına dikkat çekti. Öztrak, “Karar alınmadan önce dışarıya ne fısladı da dolar 10 lira 50 kuruşa düştü? 10 lira 50 kuruştan doları kim aldı? 10 lira 50 kuruştan dolar alan adam, 10 lira 79 kuruşa çıkınca her bir dolardan 29 kuruş kar etti” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ekonominin nabzını tutmak için gittiği Kütahya’da, Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık indirimle faizi yüzde 15’e düşürmesini ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

“DIŞARIYA NE FISILDADI”

Faik Öztrak, faizlerin düşmesinin beklendiğini, ancak faiz düşürme kararına giden süreçte yaşananların ‘ilginç’ olduğunu söyledi. Öztrak, “Karar alınmadan önce dışarıya ne fısladı da dolar 10 lira 50 kuruşa düştü? 10 lira 50 kuruştan doları kim aldı? 10 lira 50 kuruştan dolar alan adam, -100 baz puan faiz düşürüldüğünde doların değeri 10 lira 79 kuruşa çıktı- 10 lira 79 kuruşa çıkınca her bir dolardan 29 kuruş kar etti” dedi.

Öztrak, Türkiye’de üst üste yanlışlar yapıldığını savunarak, “Güveni dibe indirmek için elden gelen her türlü gayret gösteriliyor. Yazıktır. Niye böyle bir manipülasyon havası veriyorsunuz? Bu işin yönetilebilir olmaktan çıktığını, bu hükümetin bunu beceremeyeceğini, milletin sırtında daha fazla yük olmamak için bir an önce bu işi bırakıp gitmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“GARİP TEORİLERİNİ İSPATLAMAK İÇİN BUNU YAPMAYA HAKKI YOK”

Öztrak, faiz indiriminin geçerli bir nedene dayanması halinde iyi olacağını, ancak geçerli bir neden olmadığını vurgulayarak, “Faiz indirimi nedeniyle 10 lira 50 kuruşa kadar düşmüş olan dolar birden 10 lira 70 kuruşa çıktı. Bu ne demek? Daha yukarı da gider. İğneden ipliğe her şeye zam demek. Vatandaşın ezilmekte olduğu hayat pahalılığının, onu daha da fazla ezmesi demek. Yani kimse kusura bakmasın. Bu millete bu sıkıntıyı, azabı, zulmü yaşatmanın anlamı ne? İşte şimdi haber geliyor. Kapalı çarşıda tahtalar kapatıldı diye. Nedir? Aldı başını gidiyor. Bu zulmü millete yapmaya kimsenin hakkı yok. Kendisini, hikmeti nedir bilinmeyen garip teorilerini ispatlamak için bunu yapmaya hakkı yok” dedi.

Kaynak: anka