CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sel felaketinin yaşandığı Rize'deki tavrını eleştirerek, "Millet evinden, barkından olmuş. Beyefendi kapısının önünde çay yetiştiren yurttaşlarımızı otobüsten kafalarına çay atarak teselli etmeye çalışıyor. Sele karşı, 'keyif çayı için' diyor" sözleriyle eleştirdi.

Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulunurken yaptığı "Vatandaş kendini korumanın yollarını bulacak" şeklindeki açıklamasına ise "İş yine vatandaşa kaldıysa siz o koltuklarda neden oturuyorsunuz? Siz ne işe yarıyorsunuz? Battıkça zıvanadan çıkıyorlar" diyerek yanıt verdi.

Karadeniz'de her yaz sel felaketi yaşandığını anımsatan Öztrak, bu felaketlerin sorumlusunun "yandaşlara yaptırılan HES’lere, rant için ormanların katledilmesine, yanlış yapılan yol, köprü ve su bentlerine, izin ve onay veren Erdoğan Şahsım Hükümeti" olduğunu söyledi.

"BEYLERİN YETKİLERİ ÇOK, SORUMLULUKLARI HİÇ YOK"

CHP Sözcüsü Öztrak, şöyle konuştu:

"Rize ve Artvin’de yaşanan sel felaketleri, canımızı, yüreğimizi yaktı. Bayramımızı zehir etti. Artık her yaz Karadeniz’de bir sel felaketi yaşıyoruz. Bu kaçıncı sel, bu kaçıncı felaket? Peki, bu felaketlerin tek sorumlusu Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin söylediği gibi çaylıklarda kullanılan azot gübresi mi? Veya yamaçlara yüksek ev yapan vatandaşlarımız mı? Hayır. Bu felaketlerin asıl sorumlusu bellidir. Sorumlu, yandaşlara yaptırılan HES’lere, rant için ormanların katledilmesine, yanlış yapılan yol, köprü ve su bentlerine, izin ve onay veren Erdoğan Şahsım Hükümeti’dir. Ama bunların yönetim anlayışını artık hepimiz biliyoruz. Beylerin yetkileri çok, ama sorumlulukları hiç yok.

Ne diyor Tarım Bakanı 'Vatandaş kendini korumanın yollarını bulacak.' Allah aşkına. İş yine vatandaşa kaldıysa siz o koltuklarda neden oturuyorsunuz? Siz ne işe yarıyorsunuz? Battıkça zıvanadan çıkıyorlar. Bunlar gerçekten metal yorgunu, artık ne yaptıklarını bilmiyorlar. Millet evinden, barkından olmuş. Beyefendi kapısının önünde çay yetiştiren yurttaşlarımızı otobüsten kafalarına çay atarak teselli etmeye çalışıyor. Sele karşı, 'keyif çayı için' diyor.

Almanya’da da sel felaketi oldu. Ama Almanya’yı yönetenlerin aklına, felaketzede Almanların üstüne çay paketi atmak hiç gelmemişti. Onun yerine selden zarar görenler için 400 milyon avroluk acil destek paketi açıkladılar. Neden? Çünkü devlet milletin kafasına böyle tepeden tepeden çay paketi atarak saçmalamak için değil, zor günde milletine destek olmak için vardır."

 

Kaynak: anka