CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Marmaris yangınıyla ilgili, "Şu anda 'Maliye'nin bulunduğu kamp yanmış durumda' diyorlar. İçmeler'deki belediyeye doğru da geliyor, onu da engellemeye çalışıyorlar" dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise "Biz meskun alanların yangından korunması ve olan yangın varsa onların söndürülmesiyle ilgili görevimizi yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, KRT TV'de Elif Doğan Şentürk'ün sunduğu Ankara Saati programına Marmaris'ten katılarak yangınla ilgili son bilgileri verdiler. Bölgede bu isimlerin yanı sıra CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da çalışmaları takip ettiler.

"YANGIN İÇMELER'DEKİ BELEDİYEYE DOĞRU DA GELİYOR, ONU ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Özkoç'un açıklaması şöyle:

"Burası ürkütücü bir durumda. Üç farklı yerde yangın devam ediyor. Bu yangının aynı anda üç farklı yerde çıkartılması bir sabotaj ihtimalini ortaya koyuyor. Şu anda 'Maliye'nin bulunduğu kamp yanmış durumda' diyorlar. İçmeler'deki belediyeye doğru da geliyor, onu da engellemeye çalışıyorlar. Yerleşim yerlerinden uzak tutabilmek için büyük gayret sarf ediyorlar."

"MESKUN ALANLARIN YANGINDAN KORUNMASI VE SÖNDÜRÜLMESİYLE İLGİLİ GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise şu bilgileri verdi:

"Güzelim ormanlık alanlar, hepsi yanıyor. Bizim de en büyük sıkıntımız, yerleşim alanlarına sirayet etmemesi. Bunun için de Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatı bütün arazözleriyle, Marmaris Belediye Başkanı'mızın da gayretleriyle tamamen o bölgeyi korumak adına görev yapıyoruz çünkü bizim görev alanımız o. Orman içinde herhangi bir söndürme çalışması yapmamız hukuken mümkün değil, teknik olarak da mümkün değil. Ayrıca civar illerden başka arazöz ve diğer ekipmanlar için gerekli temasları yaptık. Ayrıca Bodrum Güvercinlik'te de yangınımız var, oraya da müdahale etmeye çalışıyoruz. Yani biz meskun alanların yangından korunması ve olan yangın varsa onların söndürülmesiyle ilgili görevimizi yapıyoruz. Burada İçmeler yolunun kapatılması nedeniyle toplu taşıma ve özel taşıtların da geçişi engellendiği için onları deniz yoluyla taşımak üzere tedbir aldık."

 

Kaynak: anka