İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gazeteci Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin İstanbul'daki iş yerlerinde arama yapıldı. Özışık kardeşlere ait bilgisayar ve cep telefonlara incelenmek üzere el konuldu.

Özışık kardeşlerin suç örgütü lideri Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabuluculuk yaptıkları iddia edilmişti. Hadi Özışık iddiaları yalanlarken, Sedat Peker de görüntülü telefon görüşmelerinin kaydını sosyal medyadan paylaşmıştı. Bunun üzerine de İçişleri Bakanı Soylu, "İsmimizi kullanarak bir mafya lideriyle bana tuzak kurdular" diyerek suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla da bugün Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin haber sitelerinin İstanbul'da bulunan merkezinde polis arama yaptı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen aramada, Özışık kardeşlere ait olduğu belirtilen bilgisayar ve cep telefonlarına el kondu. Dijital materyallerin incelenmek üzere Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Çalışmaların tamamlandığı, iki isim hakkında gözaltı kararı olmadığı belirtildi.

"BAŞKACA SUÇ UNSURUNA RASTLANMAMIŞTIR"

Konuya ilişkin İstanbul Emniyetinde paylaşılan bilgi notunda şunlar ifade edildi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 21.05.2021 tarihli talimatına istinaden şüpheliler Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'ın sahibi olduğu Ataşehir adresli "İnternethaber" isimli iş yerinde arama yapılmış; arama sonucunda şüpheli şahısların kullanımında olan telefonlara ve dijital materyale el konulmuş olup iş yeri aramasında başkaca suç ve suç unsuruna rastlanmamıştır."

 

 

 

Kaynak: anka