CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kıbrıs Fatihi kanı durdurdu Kıbrıs'ı kurtardı diye Türkiye'ye ambargo uyguladılar ve benzinde, mazotta sıkıntı oldu kuyruk oldu. O günün kuyruğunu diline dolayan, dün akşam bütün Türkiye’yi benzinliklerin önünde kuyruğa soktu” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Eskişehir’de Mahmudiye Belediyesi tarafından yapılan kapalı pazar yerinin açılışında konuştu. Özel, “1940’lardaki İsmet Paşa’nın tedbirlerini diline dolayanlar 80 yıl sonra ülkeyi o hale getirdiler. 1970 de Kıbrıs’ta katliam vardı. Ecevit, Amerika’nın ve bütün dünyanın ‘size ambargo uygularız’ tehdidine aldırmadı, Kıbrıs'ı kurtardı. Türkiye’ye ambargo uyguladılar benzinde mazotta kuyruk oldu. O günleri diline dolayan bugün Türkiye’yi benzin ve mazot kuyruğuna soktu” dedi.

Özel, “Bu kötü yönetimden ülkeyi yönetenler sorumlu. Buradan çağrıda bulunuyorum. Geçen sene belirlediğiniz kursa belediyelerimiz borcu oradan ödeyelim. Üstü sizin kötü yönetiminiz, iş bilmezliğiniz olduğu için onu mutlaka Hazine’nin üstlenmesi gerekmektedir” diye konuştu. Özel’in konuşmasında dikkat çeken noktalar şöyle:

“4,20’DEN ALDIĞI DOLARI 13,5 TL’LERE ÇIKARDI: Türkiye’de rakamlardan konuşmak bugünlerde çok kolay değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, belediyelere karşı ayrımcı bir tutum içinde davranıyor. Belediye iktidar partisindense her imkanı seferber ettiler, belediye başka partidense ona üvey evlat muamelesi yapıyor. Başkanlarımız verdikleri sözleri tutmak için dış kaynaklara başvuruyorlar, krediler alıyorlar, bu iktidarın zorladığı şekilde dövizle borçlanıyor. Onlara kalırsa, bu ülke iyi yönetilse, orta vadeli programda hükümetin öngördüğü dolar kuru yıl sonunda gerçekleşse, borçlarını ödemede sıkıntı yok. Ülkeyi yöneten kişi, dünyadaki bütün ekonomistlerin, ‘iyi yönetirsen, faiz düşer’ anlayışı yerine, ‘Faiz sonuç değil, sebeptir, ben suni olarak faizleri düşürürüm, fiyatlar düşer’ gibi bir inadı sürdürdüğünden dolar fırlıyor. Geçtiğimiz seçimde iktidara talipken, ’Verin yetkiyi kardeşinize dolar nasıl düşecek’ diyen Tayyip Erdoğan 4,20 TL’den aldığı doları 13,5 TL’lere kadar çıkardı. Yükselen dolar değil, dolar olduğu yerde duruyor, Türk lirası değer kaybediyor, hepimizin canını yakıyor. Belediyeler bu kötü yönetim yüzünden fazla borç ödemek durumunda kalıyor.

DÜN AKŞAM BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ BENZİNLİKLERİN ÖNÜNDE KUYRUĞA SOKTU: Bu kötü yönetimden ülkeyi yönetenler sorumlu. Buradan çağrıda bulunuyorum. Geçen sene belirlediğiniz kursa belediyelerimiz borcu oradan ödeyelim. Üstü sizin kötü yönetiminiz, iş bilmezliğiniz olduğu için onu mutlaka Hazine’nin üstlenmesi gerekmektedir. Aksi, vatandaşı cezalandırmaktır. Kendi beceriksizliğini vatandaşa bir kez daha ödetmek anlamına gelecektir. Herkes kendi iddiasıyla sınanır, kendi kibrinde de boğulur. Bu ülkede maalesef ülkeyi yöneten kişi, bu ülkenin kurucu iradesine, kurucu babalarına karşı ifadelerde bulundu. ‘Bu ülkede geçmişte ekmek karneyle alındı, şeker karneyle alındı. İstediğiniz kadar alamıyordunuz’ dedi. O günler İkinci Dünya Savaşı günleriydi. İsmet Paşa, ordunun savaşa girme durumuna karşı stok tutuyordu. Bunu bile bile istismar ettiler. Şimdi, 2021 yılında Türkiye’deki marketlerde şekerde, unda, bulgurda, ayçiçeği yağında kilo ve ambalaj kısıtlaması var. İsmet Paşa’nın aldığı tedbiri diline dolayanlar 80 yıl sonra o noktaya Türkiye’yi getirdiler. 1970’lerde Bülent Ecevit, Amerika’nın ve bütün dünyanın ‘size ambargo uygularız’ tehdidine aldırmayıp, Kıbrıs’ı kurtardı. Kıbrıs Fatihi kanı durdurdu Kıbrıs'ı kurtardı diye Türkiye'ye ambargo uyguladılar ve benzinde mazotta sıkıntı oldu kuyruk oldu. O günün kuyruğunu diline dolayan, dün akşam bütün Türkiye’yi benzinliklerin önünde kuyruğa soktu.

CESARETİNİZ VARSA, KOYUN SANDIĞI MİLLET KARAR VERSİN: Bugün geldiğimiz noktada, biz CHP olarak bu ülkenin savrulduğu noktadan, ekonominin getirildiği noktadan üzüntü duyuyoruz, utanç duyuyoruz. O yüzden çağrımız şudur, artık erken seçim değil, derhal seçim zarurettir. Cesaretiniz varsa, koyun sandığı millet karar versin. Biz sandığı bekliyoruz, vatandaş sandığı bekliyor. Oylarınızla bu iktidarı değiştirebilirsiniz. Değiştirirseniz Türkiye’nin makus talihine el koyarsınız. Damat Bakan gittiğinde piyasalar 1,5 TL doların ucuzladığını yaşamıştı. İktidar tümden giderse, işsizliğin bittiğini, enflasyonun düştüğünü göreceksiniz. CHP olarak bunu yapacağız.”

 

Kaynak: anka