CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Defalarca yaptığımız çağrıyı Kıbrıs'tan tekrarlamak istiyorum. Kıbrıs gazilerimize çok düşük bir emekli maaşı ödeniyor. Gazi maaşları arasında uçurum var. Bin 600 TL maaş kabul edilebilir değildir. Teklifimiz, tüm gazilerimizin maaşının en yüksek gazi maaşında birleştirilmesidir” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Kıbrıs Savaşı’nda gazi olan askerlere verilen emekli maaşını KKTC’de bulunan Çıkarma Plajı’nda yaptığı açıklamayla eleştirdi. Özel, sosyal medya hesabından “Defalarca yaptığımız çağrıyı Kıbrıs'tan tekrarlamak istiyorum. Kıbrıs gazilerimize çok düşük bir emekli maaşı ödeniyor. Gazi maaşları arasında uçurum var. Bin 600 TL maaş kabul edilebilir değildir. Teklifimiz, tüm gazilerimizin maaşının en yüksek gazi maaşında birleştirilmesidir” notuyla paylaştığı videoda şunları söyledi:

“VATAN TOPRAKLARINDA ŞEHİT BIRAKIP GERİ DÖNEN GAZİLERİMİZE 1.600 GİBİ BİR EMEKLİ MAAŞI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR”

“Burası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Arkamdaki Çıkarma Plajı. Partimizin bir programı için bugün Kıbrıs’tayım ve şehitliklerimizi ziyaret ettik. Şehitlerimize bir kez daha rahmet okuduk ve arkadaki Çıkarma Plajı’nı görünce buradan daha önce defalarca yaptığımız bir çağrıyı tekrarlama ihtiyacı duyduk. Burası çıkartmanın ilk yapıldığı yer, burada şehitlerimiz yatıyor. İki tanesi benim hemşerim olmak üzere yüzlerce şehidimizin mezarını ziyaret ettik. O şehitlerin gazi olan arkadaşları var. Muharip Gaziler Derneği onların sesini duyurmaya çalışıyor.

Bugün için muharip gazilerimize, yani çıkarma gemileri ile buraya gelen, arkadaşları şehit düşen, kendileri ölümü göze alıp Kıbrıs’ı kurtarmaya gelen muharip gazilerimize bugün çok çok düşük bir emekli maaşı ödeniyor ve gaziler arasında, gazi maaşları arasında uçurum var. Bizim teklifimiz, bütün gazilerimizin maaşının en yüksek gazi maaşlarında birleştirilmesi. Kıbrıs’a gelip de ölümü göze alan arkadaşlarını buradaki vatan topraklarında şehit bırakıp geri dönen gazilerimize bin 600 gibi bir emekli maaşı kabul edilebilir değildir. Bir kez daha buradan onlara verdiğim söz gereğince Çıkarma Plajı’ndan, onların gazi oldukları bu topraklardan tüm siyasi partilere sesleniyoruz, Meclis’e çağrı yapıyoruz.”

Kaynak: anka