CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir'de Covid-19 yoğun bakım servislerinde yer kalmadığını iddia etti. Purçu, "İzmir’de son 15 günde vaka sayısı 10 kat arttı... Hükümet tarafından en kısa zamanda 'Pandemiyle Mücadele Eylem Planı' hayata geçirmelidir" dedi.

Özcan Purçu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Artan Covid-19 vaataları nedeniyle İzmir'de yoğun bakım servislerinde yer kalmadığını öne süren Purçu, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"İzmir’de son 15 gün içerisinde Covid-19 hastalığına yakalanan kişi sayısı 10 kat artmış, yoğun bakım servislerinde yer kalmamıştır. Türkiye genelinde ise son iki hafta içerisinde söz konusu vakalarda 4 kat artış olduğu gözlemlenmiştir. Dünya, pandeminin başından beri en yüksek vaka sayılarına ulaşmıştır. Dünyanın birçok ülkesinde birtakım tedbirler uygulamaya geçmiştir. Türkiye’de ise sağlık otoriteleri tarafından sürekli olarak ek tedbir almaya gerek olmadığı söylenmektedir. Mevcut tedbirlerle salgının 4 katına çıkması, alınan tedbirlerin yeterli olmadığını göstermektedir. Hükümet tarafından en kısa zamanda, olabilecek en kötü senaryoya yönelik olarak bir 'Pandemiyle Mücadele Eylem Planı' hayata geçirilmelidir."

Kaynak: anka