Oyuncular Sendikası, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül töreninde Tamer Karadağlı'nın Nihal Yalçın'a yönelik tutumuna ilişkin, "Sahnede yapmış olduğu konuşma bağlamından koparılarak, konu reel politik alanlara çekiliyor ve üyemiz yıpratılmaya çalışılıyor. Hepsi daha önceden aşina olduğumuz, birebir yaşadığımız ve tanıklık ettiğimiz süreçler ama bunu kabul etmeyeceğiz, hiçbir zaman normalleştirmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Oyuncular Sendikası, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödül töreninde sunuculuk yapan Tamer Karadağlı’nın, Nihal Yalçın'a kürsüde konuştuğu sırada ödülünü uzatmasının ardından yaşanan gerginlikle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sendika'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde üyemiz Nihal Yalçın'ın yapmış olduğu konuşma esnasında, Tamer Karadağlı'nın sahne üzerindeki tutumu gündem konusu oldu. Ülkemizin en derin sorunlarından biri olan kadın haklarına dikkat çeken Nihal Yalçın'ın gerek sahnede gerek sonrasında maruz kaldığı davranışlar ve sosyal medyada yer alan haddini aşan söylemler kabul edilemez.

Kadınlar, yaşamın her alanında şiddetle, tacizle, baskıyla mücadele ediyor ve görüldüğü üzere hak arayışlarında dahi hala mobbinge ve baskıya maruz kalmaya devam ediyorlar. Üyemiz Nihal Yalçın'ın yaşadığı durum tam olarak budur. Sahnede yapmış olduğu konuşma bağlamından koparılarak, konu reel politik alanlara çekiliyor ve üyemiz yıpratılmaya çalışılıyor. Hepsi daha önceden aşina olduğumuz, birebir yaşadığımız ve tanıklık ettiğimiz süreçler ama bunu kabul etmeyeceğiz, hiçbir zaman normalleştirmeyeceğiz. Üyemiz Nihal Yalçın ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ve kendisine her türlü desteği sunacağımızı kamuoyuna bildiririz."

Kaynak: anka