CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nde iş insanlarıyla bir araya geldi. CHP'li heyet daha sonra OSTİM'de işletmeleri ziyaret etti. Enerji sektöründe üretim yapan bir işletmeci, ekonomideki durum için, "Şükrediyoruz, en azından şu anda çalışanlarımızı işsiz, maaşsız bırakmıyoruz" dedi. 

CHP Ekonomi Masası, Ankara OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde iş insanlarıyla birlikte ekonomideki durumu görüştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, sunum yaparak ekonomideki durumu değerlendirdi. CHP Ekonomi Masası heyeti iş insanlarının sorunlarını da dinledi.

Heyet daha sonra CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile birlikte OSTİM'deki işletmeleri ziyaret etti. 

Ekonominin durumuna ilişkin heyetin sorduğu soruya enerji sektöründe üretim yapan bir işletmeci, "Şükrediyoruz, en azından şu anda çalışanlarımızı işsiz, maaşsız bırakmıyoruz" karşılığını verdi.

Faturaları dolar olarak kestiklerini fakat altına TL cinsinden yazmak gerektiğini söyleyen işletmeci, "TL ödeniyor. Kur olarak da faturayı kestiğimiz kurdan ödeme yapılıyor" dedi. 

Heyet başka bir işletmeyi de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışan, işletmenin dağıtıcı bir görevi olduğunu ifade ederken, "Toplamda 60 ülkeye yakın ihracat gerçekleştirdik. Aktif ve ağırlıklı olarak İtalya, Orta Amerika, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Uzak Asya buralara çalışıyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'ın, konteyner sorunu ile ilgili sorusu üzerine şirket çalışanı, "Biraz etkiledi. Konteyner bulmakta sıkıntı var. Maliyetler konusunda da sıkıntılarımız var. İhracatta bizim için düşüşe pek neden olmadı" yanıtını verdi.

Çalışan, döviz kurundaki dalgalanmanın işletmeye etkisinin olduğunu vurgularken, "Piyasanın tüm pozitif ve negatif durumları bizi de pozitif ve negatif olarak etkiliyor" diye konuştu. 

 

Kaynak: anka