Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) 12 Eylül'de İstanbul Kartal'da yaptığı mitingde sanatçı Orhan Aydın'a saldıran şahıs, ifadesi aldıktan sonra serbest bırakıldı. TKP, "Bu kirli, karanlık tetikçi derhal tutuklanmalıdır" açıklaması yaptı.

TKP'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, daha önce çok sayıda başka suç işlemiş failin serbest bırakıldığı belirtilirken "Bu iki yüzlü karar, açıkça suçluyu korumaktır. Bu faşist saldırının sorumluları bellidir. Bu kirli, karanlık tetikçi derhal tutuklanmalıdır" denildi.

TKP'nin açıklaması şu şekilde:

"12 Eylül’de Kartal’da üyemiz Orhan Aydın’a bir kafede yapılan kalleş saldırının faili bulundu. Kartal Emniyeti tarafından ifadesi alınan fail serbest bırakıldı.

Bu ülkede binlerce insan AKP Genel Başkanı’nı eleştirdiği için yargılanıp tutuklanırken halkın sanatçısına alçakça saldıran kişi hiçbir adli kontrol kararı alınmadan serbest bırakıldı. Daha önce çok sayıda başka suç da işlemiş olan failin hiçbir tedbir alınmadan serbest bırakılmasının ne anlama geldiğini biliyoruz.

Bu iki yüzlü karar, açıkça suçluyu korumaktır. Bu faşist saldırının sorumluları bellidir. Bu kirli, karanlık tetikçi derhal tutuklanmalıdır."

Kaynak: anka