HABER: EDDA SÖNMEZ 

Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile radikal terör örgütü DEAŞ arasında, ellerindeki yaşanan "rehine ticareti", Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarına yansıdı. Bu raporlar ışığında sürdürülen çalışmalar sonucu önceki gün İstanbul’da yakalanan DEAŞ sempatizanı 16 şüphelinin, "infak" adı altında topladıkları paraları Suriye'nin kuzey doğusunda PKK/PYD kontrolündeki El-Hol Kampında tutulan kadın teröristlerin salıverilmesi için gönderdikleri ortaya çıktı.

İstanbul’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 3 Mayıs'ta kentin 10 ilçesinde gerçekleştirilen baskınlarda gözaltına alınan 16 şüpheli ile ilgili yeni ayrıntılara ulaşıldı. Örgüte finansal destek sağlamakla suçlanan şüphelilerin, toplanan paraları bölücü terör örgütü YPG/PKK’nın Suriye’deki Hol Kampı’nda rehin tuttuğu DEAŞ üyesi kadınların salıverilmesi için kullandıkları ve para transferini bu nedenle gerçekleştirdikleri belirlendi.

MASAK raporu doğrultusunda yapılan çalışmalarda, çeşitli sosyal medya platformlarında organize olup, para toplandığı ve bu paraların transferinin de kurumsal yapılar dışında ‘aracı’ kişiler üzerinden gerçekleştirildiği öğrenildi.

Daha önceki istihbarat raporlarında, bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin, Suriye’de bir diğer terör örgütü DEAŞ’ın kamplarda tutulan mensuplarını para karşılığı serbest bıraktığı ve Türkiye’ye yönelik eylem şartı koştuğu bilgileri yer almıştı. Aynı raporlarda, PKK’nın Fırat’ın doğusunda şimdiye dek kontrolsüz olarak serbest bıraktığı El-Nusra ve DEAŞ’lı terörist sayısının 6 bini bulduğu aktarılırken, örgütler arasındaki ‘rehine ticaretinde’ serbest bırakmak için alınan ‘tahliye parası’nın ise milyonlarca dolara ulaştığı ifade edilmişti. 

 

Kaynak: anka