CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu- Giresun Havalimanı’nın yurttaşların taleplerini karşılayamadığını ve bilet fiyatlarının da yüksek olduğunu “Hava yolunu halkın yolu yaptık’ diyorlardı. Bu fiyatlarla olsa olsa sarayın yolu olur” diye açıkladı. Havalimanından Ankara ve İzmir’e uçuş ücretleri 872 lira, İstanbul’a ise 701 liraya kadar çıkıyor.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu- Giresun Havalimanı’nın yurttaşların talebini karşılamadığını açıkladı. Torun, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, “Ordu-Giresun Havalimanı açıldığı 2015’ten bu yana 5 milyona yakın yolcuya hizmet vermiştir. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen konuklar havaalanımızı yoğun bir şekilde kullandılar. Görülüyor ki ilgi oldukça fazla. Ama maalesef yetkililer bu ilgiye karşılık veremiyor” dedi.

Sefer sayılarının talebi karşılamadığına dikkat çeken Torun, sefer sayısı az olduğu için fiyatların yükseldiğini söyleyerek, “Sefer sayıları az. İstanbul ve Ankara seferlerinin artırılması ve İzmir, Antalya ve diğer illere de seferlerin düzenlenmesi gerekiyor. Bir diğer konu da bilet fiyatlarının yüksekliği. Yani bir fırsatçılık ortaya konuluyor. Rakamlar özellikle yaz döneminin yoğunluğundan dolayı inanılmaz boyutlara ulaştı. Bilet fiyatlarının da mutlaka makul fiyatlara çekilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Torun, bu fiyatlarla halkın uçağa binemeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“İki sorunumuz var. Birincisi sefer sayıları vatandaşın taleplerini karşılamıyor. Özellikle son üç yıla baktığımızda sefer sayılarının her geçen yıl azaldığını görüyoruz. İkincisi ise bilet fiyatları gerçekten el yakıyor. ‘Hava yolunu halkın yolu yaptık’ diyorlardı. Bu fiyatlarla olsa olsa sarayın yolu olur. Maalesef halk o hava yolunu sefer sayılarının eksikliğinden ve bilet fiyatlarının yüksekliğinden kullanamıyor.”

FİYATLAR 874 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Torun’un tepki gösterdiği bilet fiyatları Türk Havayolları’nın sitesinde de yer alıyor. Ordu Giresun Havalimanı’ndan yarın Türk Havayolları uçağıyla Ankara’ya gitmek isteyen bir yolcu “Fırsat bileti” adında ekonomi sınıfında bir bilete 598 liradan 874 liraya varan bilet fiyatıyla uçuş yapmak zorunda. Yine aynı gün bir yolcu İstanbul’a gitmek isterse bilet fiyatları biraz daha azalıyor. Bilet fiyatları 307 lira ila 701 lira arasında değişiyor. İzmir’in uçuşlarının fiyatı da Ankara’daki fiyatlar seviyesinde. Yarın bir yolcu İzmir’de Ordu- Giresun Havalimanı’ndan gitmek istiyorsa 589 lira ila 874 lira arasında değişen parayı gözden çıkarmak zorunda.

 

Kaynak: anka