TAMER ARDA ERŞİN-GÜRKAN DEMİRTAŞ

HDP İzmir İl Başkanlığı’nda Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer hakkındaki iddianamede; Gencer’in, Poyraz’ın cesedinin fotoğrafını arkadaşına attıktan sonra “Leş” dediği belirtildi. Arkadaşı, Gencer’e “Sen asker misin” diye sordu. Gencer, “Şu an firardayım, daha iyisi” diye yanıt verdi.

HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenliği silahlı saldırıda Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezasının istemiyle hazırladığı iddianame, İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede; Onur Gencer’in, cinayeti işledikten sonra Deniz Poyraz’ın fotoğrafını çekerek Whatsapp’ta “Leş 1” ibaresiyle paylaştığı belirtildi. Gencer’in, fotoğrafı paylaştığı arkadaşı O. ile yaptığı yazışma da iddianamede yer aldı. Gencer ile O. arasında cinayet sonrası geçen konuşma şöyle:

O.: Bu ne oğlum?

Gencer: Leş.

O.: Kimin leşi?

Gencer: PKK’lı bir o…

O.: Nerden buldun bu fotoyu?

Gencer: Ben çektim.

O.: Vay a… ne zaman oldu bu olay?

Gencer: Demin, 10 dakika önce.

O.: Öhh kim vurdu?

Gencer: Ben.

O.: Ciddi misin?

Gencer: Evet.

O.: Oğlum sen asker misin?

Gencer: Şu an firardayım, daha iyisi.

CHP'Lİ ANTMEN SORMUŞTU

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TBMM’ye verdiği soru önergesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’e ilişkin, “Suriye’den, Halep’ten ve Münbiç'ten uzun namlulu silahlarla paylaşım yapan Onur Gencer’in görevi nedir? Bu kişinin SADAT’la veya başka bir kurum ya da kuruluşla bir bağlantısı bulunmakta mıdır” sorularını yöneltmişti.

Kaynak: anka