AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, KKTC’de 20 Temmuz’da kutlanacak Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılacağını açıkladı. Çelik, “AK Parti, çok güçlü bir kadroyla 20 Temmuz törenlerine katılacak. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) orada olacak" dedi.

Erdoğan’ın milletvekilleri ile bugün yaptığı AKP İstişare Toplantısı’nın ardından bir açıklama yapan Çelik, özetle şunları söyledi:

“ERDOĞAN 20 TEMMUZ’DA KKTC’DE”

“Sayın Cumhurbaşkanımız, iç politika ve dış politika konularına dair, ekonomiye dair milletvekillerimize bilgi verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu sene KKTC'de 20 Temmuz törenlerine katılacak. Onu vekillerimizle paylaştı. AK Parti, çok güçlü bir kadroyla 20 Temmuz törenlerine katılacak. MYK orada olacak. Bu sene Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğumuzu, AK Parti gösterecek. Bu sene özel bir anlamı olacak. KKTC'ye karşı saldırganlığın arttığı dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, KKTC'nin yanında olduğunu bu sene daha anlamlı bir şekilde gösterecek. O gün hepimiz orada olacağız.

“ERDOĞAN NOT ALDI”

İç ve dış politika konuları ile ilgili olarak milletvekillerimizin değerlendirmeleri oldu. Milletvekillerimizin çeşitli temaslarında gençlerimizin, işçilerimizin, çiftçilerimizin, kadınlarımızın dile getirdiği görüşleri ifade edildi. Bunlar not alındı. Bu toplantı ile birlikte bu tur sona ermiş oluyor. Ekim, kasım aylarında yeni bir tur başlayacak.

“KİMSENİN CUMHURBAŞKANI’NA ‘SÖMÜRGE VALİSİ’ DEMESİ MEŞRU VE AHLAKİ DEĞİLDİR”

Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı’na ‘sömürge valisi’ diye ifade kullanmak yakışıksızdır. Milletin oylarıyla seçilmiştir; aynı zamanda Türk Devleti’ni temsil etmektedir; Türk ordularının başkomutanıdır. Siyasetin gerilimli olduğu anlar vardır. Bir mesele vardır ki; eleştiri ile hakaret arasındaki çizginin geçilip geçilmediğini eğer siyasetçi belirleyemezse siyasetçi kendi durduğu meşruiyet alanını zehirlemeye başlar. Kimsenin Cumhurbaşkanı’na ‘sömürge valisi’ demesi meşru ve ahlaki değildir. Türkiye’nin hiçbir Cumhurbaşkanı’na karşı bu ifade kullanılamaz. Cumhurbaşkanlığı makamının devlet ve millet hayatımızda özel bir yeri vardır. Cumhurbaşkanımız doğrudan millet oyuyla seçilmiştir. Bu ifade, ona güç vermiş, seçilmesini sağlamış milli iradeye de saygısızlıktır. Herkesin bu konularda dikkatli olması gerekir. Muhalefet yapılacaktır ama bunun sınırlarını geçmek, kimseye yakışmayan bir yaklaşımdır.

ELMALI DAVASI

AK Parti olarak Elmalı Davası'nı yakından takip ediyoruz. Hepimizi çok üzen olaylar bunlar. Vicdani hassasiyetlerin yüksek olması takdire şayan. Elmalı davasına sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz, dosyada ne olduğunu bilemeyiz. Biz hassasiyeti ortaya koyarız, sürecin yürütülmesi yargının işi. HSK soruşturma açmıştır. Hepsini yakın bir hassasiyetle takip ediyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Dosya ile ilgili kendimiz hüküm veremiyoruz.”

 

Kaynak: anka