Kamu Denetçiliği Kurumunun bilinirliğini arttırmak ve öğrenciler, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşlarının taleplerini, görüş ve önerilerini dinlemek amacıyla 'Ombudsman Manisalılarla Buluşuyor' programı düzenlendi. Anemon Otel'de gerçekleştirilen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık da katıldı.MANİSA (İGFA)- İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen 'Ombudsman Manisalılarla Buluşuyor' programı Anemon Otel'de gerçekleştirildi. Programa Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, İlçe Kaymakamları, kamu denetçileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilciler, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

'İŞİMİZİN ÖZNESİ İNSAN'

Programda ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık söz aldı. Başkanvekili Mehmet Palabıyık, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız gibi Büyükşehir Belediyemiz de vatandaşlarımızın mutluluğu ve refahı için hizmet ve yatırımlar yapmaktadır. Hemşerilerimizin daha hızlı bir şekilde hizmetlerimizle buluşması ve memnuniyetlerinin arttırılması ise en öncelikli konumuzdur. Hizmet ve yatırımlarımızı hayata geçirirken elbette ki hatalarımız olabilir veya vatandaşlarımız nezdinde yanlış anlamalara neden olmuş olabiliriz. Çünkü hizmet ve yatırımlarımızı yapan da “İnsan”, işimizin öznesi de “İnsan”. Daha adil ve hakkaniyetli bir şekilde şehrimizi yönetmek için fikir ayrılıklarını gidererek çözüme kavuşturmamız gerekiyor.

Bu süreçte de Büyükşehir Belediyemizin 185 Çözüm Merkezi birimi ve resmi sosyal medya hesaplarıyla birlikte CİMER ve Açık Kapı gibi çeşitli kanallarla hemşerilerimizin sesine kulak veriyor, onların talep ve isteklerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz. Buna ek olarak vatandaşlarımızın taleplerini inceleyerek bizlere tavsiye kararları veren Kamu Denetçiliği Kurumunun da bu noktada çok kutsal bir görev üstlendiğine gönülden inanıyorum" dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE BÜYÜK ÖZVERİ 

 Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da programda konuşma yaptı. Sorunların çözümünde büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getiren Malkoç, "Kamu hizmetlerinin kalitesi ve çeşitliliği artarken diğer taraftan da deniyor ki ‘Bu hizmetlerden memnun değilsen’, ‘Bu hizmetleri verenlerle ilgili sıkıntın, şikayetin, problemin varsa’ ya da ‘Daha iyi olmasını istiyorsan’ mahkemeye gitmeden önce bu kurumlar var. Valiliklerimizde ve kaymakamlıklarımızda açık kapı bölümleri oluşturuldu. 1 milyon insan 2021 yılında buralara başvurdu ve sorunlarının yüzde 90’ı çözüldü. CİMER son yıllarda oluşturulan önemli bir kurum. CİMER’e 6,5 milyon başvuru yapılmış.

Açık Kapı ve CİMER’i topladığımızda 7,5 milyon yapıyor. Bizim gibi kurumlara yapılan başvurularla 2021 yılında 8 milyon başvuru yapılmış. Türkiye’nin 18 yaş üstü nüfusunun yüzde 15’i hemen hemen bir kuruma müracaat etmiş, derdini anlatmış hizmet aldığı kurumun kalitesinin yükselmesini istemiş. Bu mutluluk verici bir şey. İnsanın hayat kalitesinin artması, aldığı hizmetlerin daha kalitesini istemesinden daha doğal bir şey yok. Bunları da mahkemesiz istemesi daha da önemli. Manisa’da olduğu gibi hem sizlerle tanışıyoruz hem de üniversitedeki çocuklarımıza seçimle gelmiş olan muhtarlarımıza sivil toplum örgütlerine bu kurumun önemini anlatıyoruz. Mahkemeye gitmeden önce mutlaka kuruma müracaat edin diyoruz” dedi.

Kaynak: igf