Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın, ölümle yaşam arasındaki ince çizgide kalan hayatları yaşama bağlayan profesyonelliği göz dolduruyor.ANKARA (İGFA) - Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın profesyonel personeli, denizlerde zor durumda kalan ve yardıma ihtiyaç duyan her can ve canlının yerine kendisini koyarak en kısa sürede onlara ulaşmayı ilke edinen anlayışla tek genel kolluk kuvveti olarak denizlerdeki faaliyetini sürdürüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Kasım 2021 ayı itibariyle denizlerimizde zor durumda kalan ve hayatlarını kaybetme riski ile karşı karşıya olan 14 bin 708 kişiyi, gerçekleştirdiği etkinliği yüksek arama kurtarma operasyonlarının sonucunda,  ölümün kıyısından alarak yaşama geri döndürdü.

Zor durumdaki hiçbir kişiye ayırım yapmaksızın yardım elini uzatan Sahil Güvenlik Komutanlığı, deniz ve hava unsurları ile gerçekleştirdiği tıbbi tahliye faaliyetleri ile de 2021 yılında 204 kişinin en yakın sağlık kuruluşuna transferini gerçekleştirerek mümkün olan en kısa süre içinde tıbbi yardıma ulaşmalarını sağladı.

 4 Sahil Güvenlik Korveti, 108 Genel Maksat Sahil Güvenlik Botu, 83 Küçük tip bot, 14 Helikopter, 3 Uçak ve 19 Mobil Radar ile görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ayrıca bugüne kadar 22 dost ve müttefik ülkeden eğitim verdiği personel sayısını 2 bin 47 kişiye ulaştırdı.

7 gün 24 saat denizlerde kesintisiz şekilde görev yapan Komutanlık, 2020 yılında gerçekleştirdiği arama kurtarma operasyonları ile 12 bin 655 kişiyi denizden sağ olarak kurtarmış ve 186 kişinin tıbbi tahliyesini gerçekleştirerek tıbbi yardıma ulaşmalarını sağlamıştı.

Kaynak: igf