İzmir Buca'daki Hüseyin Ateşoğlu Ortaokulu'nda öğrenim gören çocuklara, 'sosyal sorumluluk projesi' adı altında yakındaki Hacı Bayram Veli Camii temizletildi.

Temizlik etkinliğine ilişkin görüntülerde, yaşları 10 ile 13 arasında değişen ortaokulu öğrencilerinin, ellerinde bezlerle camiyi temizlediği görüldü. Öğrencilerden biri vantilatörü temizlemek için tabureye çıkarken bazı öğrencilerin ise duvarları sildiği görüntülere yansıdı.

Görüntüler, bazı öğrenci velileri ile Eğitim-Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin'in tepkisini çekti. ANKA Haber Ajansı'na konuşan Çetin, şunları söyledi:

"Görüntüler elimize geçtikten sonra konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü ile de görüştük. Çocukları 'sosyal sorumluluk projesi' adı altında ve eğitim-öğretim saatlerinin dışında götürdüklerini söylüyorlar. Ancak nasıl olursa olsun, çocuklara temizlik yaptırılması doğru bir tutum değil. Bu cami ya da müze olur, okul olur, başka şey olur. Çocuklara temizlik yaptırılması doğru değil. Ayrıca sosyal sorumluluk projesinin de koşulları, amaçları vardır. Ailelerden, okul yönetiminden izin alınması gerekiyor. Bir taraftan ‘Mesai saati dışında gidilmiştir’ denirken öbür taraftan okulun web sayfasına etkinliğin fotoğrafları konuluyor. Bu yaşta bir çocuğun çalıştırılması doğru olmadığı gibi hem pedagojik açıdan hem de pandemi koşulları nedeniyle bu etkinlik son derece sakıncalı. Çocuklara maskesiz ortamda temizlik yaptırılıyor. Bugün bir din kültürü öğretmeni bunu yapar, yarın başka bir öğretmen kafasına göre başka bir şey yaptırır. Bu tür uygulamaların önünü alamayız. Veliler şikayetçi olursa bu konunun takipçisi olacağız."

Kaynak: anka