Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan Ufuk Avrupa, Erasmus+, Avrupa Dayanışma programlarına yönelik anlaşmalar onaylandı. Anlaşmalar, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Türkiye ile AB arasında imzalanan Ufuk Avrupa, Erasmus+, Avrupa Dayanışma programlarına yönelik anlaşmalara ilişkin onaylama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de bugün yayınlandı.

Kararda, “Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği arasında 27/10/2021 tarihinde Brüksel’de imzalanan ekli ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Birlik Programı Ufuk Avrupa-Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programına Katılımı Konusunda Uluslararası Anlaşma’, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Alanlarındaki Birlik Programı Olan Erasmus+ Programına Katılımı Konusunda Anlaşma’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Dayanışma Programına Katılımı Konusunda Anlaşma’nın 1/1/2021 tarihinden geçerli olmak üzere onaylanmasına, 244 sayılı Kanun’un 5’inci maddesi ile 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci ve 3’üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir” denildi.

Kaynak: anka