Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden acil tıp uzmanı Mehmet Ertane’nin annesi Mihriban Ertane, çocuğunun “görev şehidi” sayılmasını istedi. Ertane, “Çocuğumun haklarını versinler, ben o zaman huzur bulacağım” dedi.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan acil tıp uzmanı Mehmet Ertane koronavirüs nedeniyle 4 Aralık’ta hayatını kaybetti. Oğlunun “görev şehidi” sayılmasını isteyen anne Ertane, "Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanıma buradan sesleniyorum. Oğlum görev şehidi kabul edilsin. Benim dünya malında gözüm yok, sadece çocuğumun haklarının verilmesini istiyorum" dedi.

Ertane 5 çocuğu arasından sadece Mehmet Ertane’nin okuyabildiğini aktardı. Ertane, şunları söyledi:

“Bütün hayallerimiz, umutlarımız onunlaydı. Oğlum daha bekar 37 yaşındaydı, çocuğum şimdi topraklarda, Allah hiçbir anne babaya bu acıyı yaşatmasın. Bizler yaşadık onlar yaşamasın. Onların da evlatları var. Bizleri kendi yerlerine koysunlar. Çocuğumun haklarını versinler, ben o zaman huzur bulacağım. Eğer isteğim yerine gelmez ise huzur bulamayacağım."

Mehmet Ertane’nin ağabeyi Mustafa Ertane ise kimseden bir şey talep etmediklerini belirterek, "Neyse hakları versinler, en azından ismini bir okulda, bir parkta, bir kütüphanede, hastanede yaşatmalarını istedik. Annemin de dediği gibi biz maddi anlamda bir şey istemiyoruz manevi haklarımızı talep ediyoruz. Ankara’yı da aradık. 'Şu anda sağlık şehitleri ile ilgi bir çalışmamız var ama net bir durum yok' dediler" diye konuştu.

Mehmet Ertane’nin arkadaşı Ceyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Nilay Genç ise şunları anlattı:

“Mehmet Ertane ile Ceyhan Devlet Hastanesi’nde birlikte çalıştım. Gerçekten çok vefalı ve merhametli bir arkadaşımızdı. Kesinlikle ismi yaşatılmalı diye düşünüyorum. Buradan Ceyhan Belediyesi Meclisi’ne sesleniyorum. Doktorumuz Mehmet Ertane’nin ismini en yakın zamanda Ceyhan’da ismi yaşatılmalı. Buradan Sağlık Bakanlığı’na sesleniyorum. Ailesi tarafından şehitliğinin kabul edilmediği söylendi. Bunun bir an önce meclisten geçilip kabul edilmesini istiyorum.”

Kaynak: anka