Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde de kuraklık sıkıntısı yaşanıyor. Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, kuraklıkla beraber Kullar Göleti’nin 7 yıldır tamamlanmaması nedeniyle ekinlerin zarar gördüğünü söyledi. Nurhak Ziraat Odası Başkanı Osman Karaca ise “Nurhak genelinde sularımız Gaziantep’e gidiyor, boş akıyor ama bunlardan bize bir pay düşmüyor. Bu gölet ne kadar erken biterse araziler bir an önce suya kavuşmuş olacak” dedi.

Kahramanmaraş Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan tarımda sulama amaçlı kullanılan Kullar Göleti'nin, 7 yıldır tamamlanmadığını söyledi. Kuraklıktan etkilenen ürünler için sulama imkanlarının de kısıtlı olduğunu söyledi.

Nurhak'ta su kaynağı olmasına rağmen, vatandaşların kaynaktan yararlanamadığını vurgulayan Bozan, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Şu anda tüm Türkiye’de olduğu gibi Nurhakımızda da maalesef kuraklıkla baş başa kalmış durumdayız. Nurhak sınırları içerisindeki Kullar Göleti’nin çalışması yedi yıldır devam ediyor. Bu gölet ne kadar kısa sürede bitirilirse Nurhak’taki kuraklığa ciddi bir çözüm bulunacaktır. Nurhak’ın artı özelliği şu Nurhak’ın kuraklık sorunu çözülebilir. Çünkü buradan kilometre uzaklıktaki Gaziantep’e su gidiyor. Biz suyun kaynağında olmamıza rağmen Nurhak’ın su sorununa çözüm bulunmamıştır. İktidardan beklentimiz Nurhak’ın çözümlü olan sorunlarına ivedi bir şekilde el atılmalıdır.”

62 GÜNDÜR YAĞMUR YAĞMIYOR

Ziraat Odası Başkanı Osman Karaca ise, Nurhak bölgesine 62 gündür yağmur yağmadığını ifade ederek, “Ekinler kuraklıktan bu hale geldi. Arpanın boyunu görüyorsunuz. Nurhak genelinde sularımız başka bir yere gidiyor. Bizim sularımız Gaziantep’e gidiyor boş akıyor ama bunlardan bize bir pay düşmüyor. Bu gölet ne kadar erken biterse araziler bir an önce suya kavuşmuş olacak. Vatandaş da rahat edecek” dedi.

DESTEK ALAMAZSA ÖNÜMÜZDEKİ YIL ÇİFTÇİLİĞİ BIRAKACAK 

Yaklaşık 200 dönüm arazi ektiğini söyleyen çiftçi Tanju Per de yetkililerden gereken desteği alamadığı takdirde gelecek yıl çiftçiliği bırakacağını söyledi.

 

Kaynak: anka