Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Vakfı, nisan ayında koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren gazeteci ve fotoğrafçı Nikolaos Manginas adına fotoğraf yarışması düzenledi. '1. Nikolaos Manginas Ulusal Fotoğraf Yarışması' için başvurular başladı.

İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde fotoğrafçılık yapan gazeteci Nikolaos Manginas nisan ayında koronavirüse bağlı gelişen kalp rahatsızlığı sonucu 68 yaşında yaşamını yitirdi. Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Vakfı da Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu iş birliğiyle Nikolaos Manginas adına fotoğrafçılık yarışması düzenledi. “Biz ve geleneklerimiz" konulu yarışma için başvurular başladı. Başvuru için son tarih ise 1 Aralık olarak belirlendi. Yarışma sonuçları ise 21 Aralık’tan sonra açıklanacak.

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, kültür birlikteliğini ve ortak yaşama biçiminin topluma yansıtılmasını ve paylaşılmasını amaçlayan yarışmada, Manginas’ın çalışma değerleri ve disiplini esas alınıyor. Fotoğrafçıların bu yönde eser üretmesi bekleniyor.

Yarışmanın seçici kurulunda gazeteci ve fotoğrafçı Coşkun Aral, İzzet Keribar, Alberto Modiano, Berge Arabian, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan ve Yorgo Demir yer alıyor.

Yarışma için belirlenen ödüller ise şöyle:

Birincilik: 7.500 TL.

İkincilik: 5.000 TL.

Üçüncülük: 2.500 TL.

Jüri Özel ödülü: Hediye çeki 2000 TL.

3 Adet Mansiyon: 500 TL.

Sergileme (En fazla 30 adet): 250 TL.

 

Kaynak: anka