Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Niğde Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince yürütülen çalışmalarda piyasa değeri yüzbinleri bulan kaçak ürün ele geçirildi.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 12 Ocak 2022 tarihinde yapılan operasyonda 63 adet akıllı cep telefonu, 45 adet tuşlu telefon, 33 adet kol saati, 4 adet akıllı saat ele geçirildi. Kaçak ürünler işyeri, ikamet ve bir araçta yapılan aramalarda bulundu. 

Niğde KOM ekiplerince telefon ve emtia kaçakçılığının men ve takibine yönelik çalışmalarda ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin yüzbin liradan fazla olduğu tahmin ediliyor.  Kaçakçılıkla ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet etmek suçundan işlem yapıldı.  Aramalarda 1 adet de ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Şüpheli hakkında 6136 SKM suçundan işlem yapıldı. 

Niğde Emniyet Müdürlüğü'den yapılan açıklamada: "İlimiz genelinde kaçakçılık suçlarının men ve takibine yönelik çalışmalarımız hassasiyetle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: igf