Niğde Valilik Meydanı'nda kurulan stantlarda diyabet risk faktörlerini tanıtmak ve bireylerin risk farkındalıklarını artırmak amacıyla analizler yapıldı.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Valilik Meydanı'nda Dünya Diyabet Günü'ne özel NÖHÜ Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulunda öğrenim görmekte olan hemşirelik ve ebelik bölümü öğrencileri tarafından vatandaşların, kan basınç ölçümleri, ölçümleri, kan şekeri ölçümleri ve boy/kilo ölçümleri ve diyabet risk düzeyleri belirlendi.

İkinci stantta ise Niğdeli vatandaşların kan basıncı ölçümleri gerçekleştirilmiş üçüncü stantta bireylerin random kan şekeri ölçümleri yapıldı.Son stantta da toplanan veriler uzmanlar tarafından değerlendirildi. Covid-19 koşullarında yapılan etkinlikte, diyabet ile ilişkili broşürler dağıtıldı. 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’da diyabet ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi. NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” farkındalık etkinliği tarzındaki etkinliklerin toplumsal sağlığın korunması ve bireylerin bilinçlenmesi bağlamında büyük önemi olduğunu belirtti. 

Kaynak: igf