Haber: CEM HAYAT - Kamera: NAİF KAÇMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığındaki heyetin ziyaret ettiği Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, "Nevşehir gibi bir yerde üç tane icra dairesi var. Esnaf zor durumda, döndüremiyor” dedi. PVC pencere satan bir yeğeni olduğunu belirten Altınışık, “‘Bir hafta önceki fiyatla bugün arasında yüzde 40 fark var' diyor. Camına da 'Bugün pahalı görebilirsin ama ileriye göre fiyatımız düşük' yazmış" diye konuştu.

Ahmet Akın başkanlığındaki CHP heyeti, ziyaretlerine Kızılay’ın Nevşehir şubesi ile devam etti. Şube Başkanı Ercan Civelek, Akın'a, kan ve maddi bağışın Nevşehir’de iyi durumda olduğu bilgisini verdi. 

Akın ve beraberindeki heyet, daha sonra Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği'nde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Akın burada hayat pahalılığıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"BU MİLLETİN HER GÜN MİLYARLARCA LİRASI GİDİYOR"

"Hayat pahalılığı çok yüksek. Bir taraftan da halktan kopan bir iktidar olduğu için onları her fırsatta halkın içinde olmaya davet ediyoruz. Vatandaşın, hayat pahalılığı artık evine sıkıntı, ailesine sıkıntı. Bu maaşla eline file alıp sokağa çıkan Ayşe Teyze'mize 'Türkiye'deki enflasyon yüzde 20' de bakalım, ne diyor? Her şey iki katı artmış durumda.

Siyasetçiler milletin hükümdarı filan değil, hizmetkarı olmalı. O anlayışla mücadele edip hesap vermeli. Siz, evlatlarınıza mesela 100 lira verseniz, bir dakika sonra o para kaybolsa 'Parayı ne yaptın' diye sormaz mısınız? Bu milletin her gün milyarlarca lirası gidiyor. Üstüne üstlük yanlış politikalar yüzünden dolar bir yükseliyor, bir ara iniyor; milyarlar birkaç kişiye gidiyor, bunun bedelini hep birlikte ödüyoruz. Merkez Bankası para istikrarının yeri. Artık tamamen AK Parti'nin maalesef ilçe başkanlığı gibi çalışıyor. Diğer taraftan TÜİK de aynı şekilde. Bağımsız olması gereken tüm kurumlar maalesef bağımlı hale geldi.

Sizler, bu vatan için, bu millet için bedel ödemiş, hayatını kaybetmiş, hayat standartlarını kaybetmiş, evlatlarını bu uğurda kaybetmiş insanlarsınız. Onun için hem her daim başımızın üstünde yeriniz var hem de her daim emrinizdeyiz."

Akın başkanlığındaki heyet, ardından Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti ve burada Başkan Arif Parmaksız ile görüştü. Daha sonra Nevşehir Muhtarlar Derneği'ne geçen heyet, burada Dernek Başkanı Hüseyin Altınışık ile bir araya geldi.

Altınışık, şunları söyledi:

"2 BİN 700 LİRA MAAŞ ALIYORUM, SÖYLEMEYE UTANIYORUM"

"Biz, Muhtarlar Derneği olarak CHP'den memnunuz. 'Türkiye'de ekonomi iyiye gidiyor' dersek yalan söylemiş oluruz. Ama bunu büyüklerimiz, Ankara çözecek. Geçen yıl 40 lira olan yağ, 110 lira. Ben kendimden örnek vereyim; benim aldığım maaş 2 bin 700 lira, geçinemiyorum. Bunu söylemeye de utanıyorum."

"YEĞENİM DÜKKANININ CAMINA, 'BUGÜN PAHALI GÖREBİLİRSİN AMA İLERİYE GÖRE FİYATIMIZ DÜŞÜK' YAZMIŞ"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın 'Gelen icra dosyalarında artış var mı' diye sorması üzerine Altınışık, "Arkadaşlardan aldığımız bilgiye göre icralarda artış var. Nevşehir gibi bir yerde üç tane icra dairesi var. Esnaf zor durumda, döndüremiyor. Benim pimapenci bir yeğenim var, 'Bir hafta önceki fiyatla bugün arasında yüzde 40 fark var' diyor. Camına da 'Bugün pahalı görebilirsin ama ileriye göre fiyatımız düşük' diye yazmış” yanıtını verdi.

Kaynak: anka