CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in, Nevşehir Derinkuyu’da dinlediği bir çiftçi; “Tarım ayakta dursun, üretin… Nasıl üretelim biz yahu? Yazık, günah değil mi? Gübreye gücümüz yetmiyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın başkanlığında Nevşehir’i ziyaret eden heyette yer alan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu; Derinkuyu halkının sorunlarını dinledi. Kahvehane işleten bir esnaf, CHP milletvekillerine şunları söyledi:

“Sayın vekilim ben dört günde bir tüp bitiriyorum. Bugün tüp bitti. 160 liraya alıyordum, şimdi 215 liraya aldım. Çaydan… Vatandaşın ekonomisi iyi olursa bizim de ekonomimiz iyi olur. Vatandaş, veresiye içiyor çayı.”

“ŞİMDİ 5 KİLO ALAN ZENGİN OLDU”

Marketten un ve yağ alan bir vatandaş, hayat pahalılığından şöyle şikayet etti:

“50 kiloluk unu 80-90 liraya almaya alışmıştık, 5 kilo un 40 lira. 5 kilo unu bilmezdik biz. Buğday memleketinde 5 kiloluk un alıyoruz. 5 kilo alana gariban derlerdi. Şimdi 5 kilo alan zengin oldu. Şu bir kilo yağ da 30 lira. Şu ikisi 70 lira.”

“GÜBREYE GÜCÜMÜZ YETMİYOR”

Bir çiftçi ise şunları söyledi:

“Tarım ayakta dursun, üretin… Nasıl üretelim biz yahu? Yazık, günah değil mi? Gübreye gücümüz yetmiyor. Vallahi akşam sıraya girdim, hayatımda hiç görmemiştim. 1978’lerde o şeyler vardı. Akşam petrole gittim. Arabaya mazot aldım. Vallahi kuyruk vardı. Petrol buluyorlar, kömür buluyorlar, maden buluyorlar her şeyi buluyorlar bunlar.”  

 

Kaynak: anka