Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: ADEM KARABAYIR 

Ankara Devlet Konservatuarı’nın ilk öğretmenlerinden, eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in eşi, Prof. Dr. Hurşit Güneş'in annesi Nermin Güneş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı törenle Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in eşi, 24. Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş'in annesi Nermin Güneş için Zincirlikuyu Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törende taziyeleri Güneş'in çocukları Prof. Dr. Hurşit Güneş, Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata, damadı Prof. Dr. Sencer Ayata ve torunu Koç Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Zeynep Ayata kabul etti.

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Fethi Açıkel, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri Erdoğan Toprak, Enis Berberoğlu, Zeynel Emre, Mahmut Tanal, Ali Şeker, Tahsin Tarhan ve Cihangir İslam, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve oyuncu İlyas Salman da katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da cenazeye çelenk gönderdi. 

Kılınan cenaze namazının ardından Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu da tabuta cenaze aracına kadar omuz verdi. 96 yaşında vefat eden Nermin Güneş'in cenazesi törenin yapıldığı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Türkiye'de akademi dünyası ve siyasette iz bırakan isimlerden eski Dışişleri Bakanı ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Turan Güneş'in (1922-1982) eşi, ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata ile Prof. Dr. Hurşit Güneş'in annesi, Prof. Dr. Sencer Ayata'nın kayınvalidesi olan Nermin Güneş, bir süredir Başkent Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi görüyordu.

 

Kaynak: anka