TACETTİN DURMUŞ

CHP Kadın Kolları Genel BaşkanıAylin Nazlıaka bugün Karslılarla buluştu. Nazlıaka, buradaki konuşmasında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e karşı açtığı davada Anayasa Mahkemesi’nin kendisini haklı bulduğunu açıkladı ve “Ankara’da bir devrik Başkan vardı. Nedir onun adı?” diye sordu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, Kars’ta partisinin “Yaşam Hak Projesi’nin tanıtımını yaptı. Nazlıaka’yı, Harakani Havalimanında CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Kadın Kolları Başkanı Tülay Çelik, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kanbay, Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Vergül, partililer ve Karslı kadınlar karşıladı. Nazalıaka’ya Kadın Kolları MYK Üyeleri de eşlik etti.

“HOŞ GELİŞLER OLA MUSTAFA KEMALPAŞA”

Kafkas yöresel halk oyunları ekiplerinin Atatürk’ün 6 Ekim 1924’ta Kars’a geldiğinde kendisi için bestelenen “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa” ve “10’uncu Yıl Marşı” ile karşılanan Nazlıaka, parti otobüsüne binerek araç konvoyu eşliğinde toplantının yapılacağı otele geldi. Nazlıaka, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kars Halkına gönderdiği selamlarını ileterek, partisinin “Yaşam Hak Projesi’nin tanıtımını yaptı.

CUMHUR İTTİFAKININ TEMSİLCİLERİ ÇOK AMA ÇOK RAHATSIZLAR

Tanıtım toplantısına katılan İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba ve DEVA Partisi Kars İl Başkanı Güven Özen’i de selamlayan Nazlıaka, şöyle konuştu:

“Aramızda Millet İttifakının Kars İl Başkanları da var. Onlar da buradayken özellikle vurgulamak istiyorum. Biliyorsunuz bizler, iktidar yürüyüşümüze Millet İttifakıyla her geçen gün adımlarımızı her geçen gün daha da hızlandırıyor ve daha da güçlü bir şekilde atıyoruz. İşte bu noktada Cumhur İttifakının temsilcileri çok ama çok rahatsızlar. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meal Akşener, Rize’de saldırıya uğradığında, bu ülkeyi yöneten kişilerin bu saldırıyı şiddetle kınamaları gerekirken, adeta ‘oh olmuştur, iyi olmuştur, bu daha iyi günleridir’ anlamına gelen sözler sarf ettiler. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bir şehit cenazesine katıldığında önüne kurşun bırakılıyor ya da saldırıya uğruyor. Biz bu saldırıları kimlerin yaptığını ve yaptırdığını çok iyi biliyoruz. Ama bizler inadına halkın içinde olmaya devam edeceğiz. Çünkü demirden korksak trene binmezdik. Onlardan korkan onlar gibi olsun.”

“DEVRİK BAŞKAN MELİH GÖKÇEK’E KARŞI AÇTIĞIM HAKLI DAVAYI KAZANDIM”

Anayasa Mahkemesi’nde Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’e karşı açtığı davayı kazandığını da Kars’ta duyuran Nazlıaka, şöyle devam etti:

“Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan ve Anayasa Mahkemesi’nin bir kararını da büyük bir mutlulukla sizlerle paylaşmak istiyorum. Ankara’da bir devrik Başkan vardı. Nedir onun adı? Bildiğiniz gibi ben Ankara’nın sorunlarını dile getirdikçe, Gökçek de beni hedefine almıştı. Her fırsatta bana dava açıyordu. Ben de ona dava açıyordum. Ne hikmetse benim açtığım davaların daha mürekkebi kurumadan takipsizlikle sonuçlanıyordu. Ama bugün Anayasa Mahkemesi oybirliği ile öyle bir karar verdi ki ‘İşte adalet budur’ dedik. Ve Melih Gökçek’e karşı açtığım haklı davayı kazandım. Gençlerimizin geleceğini çalanlardan onların geleceğini geri aldık. Milletin hakkını yiyenlerin midesinden o yediklerini söke söke alacağız. Yetim hakkı yiyenlerden hesap soracağız. Yok öğle yağma. Hak hukuk mücadelemiz her yerde ve her alanda, Kars’ta da Ankara’da da devam edecek.

Biz Kars’ı çok iyi biliyoruz. Kars, laik, demokratik ve aydınlık bir Türkiye’nin temellerinin atıldığı bir Cumhuriyet kenttir. Kars, Atamızın ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ diye karşılayanların şehridir, onun için bugün çok mutluyuz.

“KADINA YÖNELİK KANUN TEKLİFİNİ MECLİSE GÖNDERDİK”

Gençler ve kadınlar partinin kolları değil aynı zamanda gövdesini de oluşturuyor. Dedik mademki ‘toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor’ siyasi partilerde öğle bir değişikli olsun ki Meclis’te de temsiliyet eşit olsun. İşte bu amaçla kadın dernekleri ile görüştük. Onların önerilerini aldık ve Meclis Grubu’nun hazırladığı kanun teklifi haline getirdik ve Meclis’e gönderdik. Şimdi bu kanun teklifinin Genel Kurula gitmesini bekliyoruz. Genel Kurula indiğinde eğer gerçekten diğer partiler demokrasiyi, eşitliği savunuyor ve kadın haklarına sahip çıkıyorlarsa o zaman bu kanun teklifine ‘Evet’ diyeceklerdir. Sizler de bu anlamda eşinize, dostunuza diğer partilere baskı yapın çünkü bu bizim hakkımız ve bu hakkımızı söke söke alacağız.

İLK SEÇİMDE İKTİDARA GELİP BİR HAFTA İÇERİSİNDE İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ YENİDEN YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ

Biz kadınlar Mustafa Kemal Atatürk ile dünyada ilk defa seçme ve seçilme hakkını aldık. Ayrıca Medeni Kanun ve İş Kanunu gibi hakları da aldık. Ama son 18 yılda AKP iktidarları döneminde bırakın yeni haklar almayı var olan haklarımızı da kaybettik. Başkan Toraman’ın da bahsettiği gibi kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni de ortadan kaldırdılar. Ana hiç üzülmeyin sevgili kadınlar, ilk seçimlerde iktidara gelip bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız. Bu da yetmez, kaybettiğimiz bütün hakları da tek tek geri alacağız. Tüm kadınlar öncelikle yaşam hakları için mücadele veriyor.

SADECE GEÇTİĞİMİZ 6 AY İÇERİSİNDE 229 KIZ KARDEŞİMİZ HAYATTAN KOPARILDI

Sadece geçtiğimiz altı ay içerisinde 229 kız kardeşimiz hayattan koparıldı. Bunların 99’u şüpheli ölümdü. Kars İl Başkanımızın da dediği gibi kadın cinayetleri politiktir, şüpheli ölüm diye bir şey yoktur, araştırılamayan ölüm vardır. Ama biz bütün bu davaları tek tek takip etmeğe devam ediyoruz. 7/24 faaliyet gösteren 444 82 85 numaralı hattımızdan bizi arayan tüm kız kardeşlerimize ücretsiz hukuki, psikolojik ve dayanışma destekleri veriyoruz. Duruşmalarda, adliyelerde, hastanelerde ve karakollarda yanlarında oluyoruz. Çünkü dayanışmayı yükseltmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Her ay başı tüm illerde kadına yönelik şiddet ve istismar davalarını il başkanlarımıza gönderiyor ve değerlendiriyoruz. Duruşmalara kadın örgütleri ve kadın derneklerini de çağırıyoruz. Bizim katıldığımız duruşmalardan daha adil kararlar çıkıyor. Sırf duruşmalarda takım elbise giydi, kravat taktı diye iyi hal indirimleri de verilmiyor. Karakollarda da kız kardeşlerimizin yanında olduğumuzda onların kaderlerini değiştirebiliyoruz.”

Konuşmanın ardından CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Aylin Nazlıaka’ya tarihi Kars Kalesinin bir tablosunu hediye etti. Ardında da CHP’ye katılan kadınlara parti rozeti takıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka Karşılanması

* Halk Oyunları Oynanması

* Türk Bayrağı Hediye Verilmesi

* CHP Minibüsü ile Halkı Selamlaması

* CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka

 

Kaynak: anka