Tuğçe Biçer

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Çanakkale ziyareti sırasında yaşadıkları saldırı girişimine yönelik, “Bu girişimde bulunan kişi, ‘Reisi size yedirtmeyiz’ diyerek aracı arkadaşların üzerine doğru sürmüş. Bu kişinin nereden beslendiğini, nereden güç aldığını anlamak zor değil” dedi.

Aylin Nazlıaka ve beraberindeki heyet, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında, ‘Yaşam Hak’ otobüsü ile Çanakkale’ye gitti. Konaklamak üzere bir otele gelen Nazlıaka ve parti heyetinin aracı, bir araç tarafından sıkıştırıldı. Nazlıaka yaşananları ANKA Haber Ajansı’na şöyle anlattı:

“Dün gece iki sularında Çanakkale’ye geldik. Otobüsü otelin önüne park ettik. Ben içeri girip kayıt işlemlerini yaptığım esnada, otobüsümüze, kadın kolları il başkanımıza ve CHP personeline saldırı girişimi gerçekleşmiş. Hepimizin sağlığı iyi ancak bu olay esef vericidir. Çanakkale gibi kadın erkek herkesin gece geç saatte bile sokakta özgürce dolaşabildiği, son derece eşitlikçi, demokratik bir şehirde böyle bir şeyin yaşanmış olması üzücü. Bu girişimde bulunan kişi, ‘Reisi size yedirtmeyiz’ diyerek aracı arkadaşların üzerine doğru sürmüş. Bu kişinin nereden beslendiğini, nereden güç aldığını anlamak zor değil.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Ben, Emniyet Müdürü ve Vali ile de görüştüm. Soruşturma açılmış durumda. Sürecin takipçisi olacağız. Programımızı değiştirmeden aynen devam ettik, güvenlik tedbirlerini arttırarak devam ediyoruz. Zaten demirden korksak trene binmezdik. Bir an önce ülkede kutuplaşma ve gerginliğin sonlanması gerekiyor. Bunda da ülkeyi yönetenlere önemli bir görev düşüyor. Şiddeti tetikleyen değil şiddeti sönümlendiren şekilde açıklamalar yapmalarının bir sorumluluk olduğunu kendilerine bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

Kaynak: anka