Haber: EDDA SÖNMEZ / Kamera: ADEM KARABAYIR 

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı Maltepe'de düzenlene mitinge katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Görüyorsunuz ki kadın hareketi burada, tüm kadınlar ve eşitlikçi erkekler burada ve mücadelemizi her geçen gün büyüterek devam ettiriyoruz" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, iktidara "Sözleşmeden değil önümüzden çekil" diye seslenen kadınlarla birlikte Maltepe'deki miting alanına yürüdü. Bu arada ANKA'ya konuşan Nazlıaka,"Aslında biz bugün burada milyonlar olarak da bulunabilirdik. Ancak, valilikten kısıtlı bir katılım için izin geldi. Öyle olunca CHP Kadın Kolları olarak her il başkanlığında, il başkanlarımız tarafından bu gün saat 11.00’de eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı. Bizler sadece temsilciler olarak bu mitinge geldik" dedi. Nazlıaka, şunları söyledi:

"DANIŞTAY BAŞKANI DAHA NEYİ BEKLİYOR?"

"Görüyorsunuz ki kadın hareketi burada, tüm kadınlar ve eşitlikçi erkekler burada ve mücadelemizi her geçen gün büyüterek devam ettiriyoruz. Ben özellikle burada İstanbul seçimlerinde 'Seçimler geçersiz' diyen, seçimleri yineleten, aynı zamanda referandum sürecinde mühürsüz oy pusulalarına evet diyen dönemin YSK Başkanı şu anki Danıştay Başkanı'na seslenmek istiyorum. Danıştay Başkanı daha neyi bekliyor karar vermek için? Bizler kendilerine başvuruda bulunduk. Bir an önce artık bir karar çıkmasını bekliyoruz. Çünkü tamamen hukuka aykırı olarak verilmiş olan ve bir gece yarısı operasyonu ile gerçekleşmiş olan bu İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadınlara vermiş olduğu bir sözü var. Diyor ki 'İlk seçimlerde iktidara geleceğiz ve iktidara geldiğimiz zaman bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesi için gerekli işlemleri başlatacağız.' Son söz olarak şunu söylemek istiyorum: İstanbul Sözlemesi’nden değil önümüzden çekilsinler. Kadınlar hazır, kadınlar ileriye doğru yürüyorlar, onlar oldukları yerde saymaya devam etsinler."

 

Kaynak: anka