EDDA SÖNMEZ 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamaların en çok etkilediği sektörlerden birinin turizm sektörü olduğunu, bu süreçte kentte 135 bin çalışan vatandaşın işsiz kaldığını söyledi. Böcek, diğer yandan 122 bin vadesi geçmiş su faturası bulunduğunu, ancak bu süreçte hiçbir vatandaşın suyunu kesmediklerini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, ANKA Haber Ajansı'na konuştu, Böcek şunları söyledi: 

"KALDIĞIMIZ YERDEN AYNI AZİMLE KARARLILIKLA ÇALIŞMALARIMA DEVAM EDİYORUM: Allah'ımızın takdiri, bütün vatandaşlarımızın dualarıyla, kıymetli doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızla, Sağlık Bakanı'mızla herkesin ilgilendiği, siyasi parti genel başkanlarımızın, Cumhurbaşkanı'mızın ilgilendiği bir anı yaşadık. Gerçekten zorlu günlerdi. Ama şükürler olsun şu anda son derece işimizin başındayız. Aynı, kaldığımız yerden, aynı azimle kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

HAYATIM BOYUNCA HALKLA HİÇ KAVGA ETMEDİM: Konyaaltı ilçemiz de dahil olmak üzere Antalya'mızda kent adına kentli adına çalışmalar yapıyorum. Gelecek için çocuklarımız için çevre için çalışıyoruz. Ama biz bunları ortak akılla yönetiyoruz ve bu anlamda sivil toplum örgütleriyle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Aslında biz bu falezlere çıkarken ilgili kurum kuruluşlardan izinler de alınmıştı. Biz ona göre bu çalışmalara başladık. Ama bazı yanlış anlamalara bazı siyasi konuşmalara tanıklık ettik gördük üzüldük. Bütün büyükşehir belediye başkanlarının hepsinde yıllardır, 'falez aydınlatması yapacağız' diye konuşmalar vardır. Benim seçim bildirgemde de vardı ama sonra ben yine de STK’ların, çevre dostu Antalyalı hemşerilerimizin de yapıcı eleştirileri aslında şöyle olursa böyle olursa tartışmaya açılmasından dolayı bu projeyi iptal etme kararı aldım, arkadaşlarımla beraber. Daha güzel projelerle yolumuza devam edeceğiz. Hayatım boyunca halkla hiç kavga etmedim. Zaten biz halka hizmeti hakka hizmet olarak bildik. O yolda devam ediyoruz.

ANTALYA TURİZM BİRLİĞİ'Nİ KURDUK, HER PARTİDEN ÜYEMİZ VAR: Kimseyle zaten benim bir siyasi anlamda kavgam olmaz. Ben işimi yapıyorum o bakımdan burası Antalya Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeri' dediği güzel ilimiz bizim birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Çok önemli tarihi aynı zamanda denizi kumu olan bir turizmin başkenti Antalya'mız. Ve burada biliyorsunuz, 2019 yılında, 15 milyon 860 bin turist gelmiş Antalya'mıza. Şimdi Turizm Bakanlığı sayfasında, 23 milyon 100'dür. Bizim bir gecelememiz Antalya’da 700 bindir. Yani böylesi altyapısıyla her şeyiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, diğer ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızla el birliğiyle çalışmalar yapıyoruz. Ama tabi ki çok da önemlisi turizmci dostlarımızla Antalya’da Turizm Birliği'ni kurduk. Bir ilke imza attık. Ben önce batı Antalya Turizm Birliği Başkanı'ydım. Büyükşehir Belediye Başkanı olmamız dolayısıyla gittiğimiz fuarlarda stantlarımız küçük oluyordu ilçelerin tanıtımları. Şimdi bir bütünlük içerisinde siyaset göz etmeden her partiden birliğimizin üyesi 19 ilçe belediyemizin 17’si üyemizdir. Birlikteyiz. Ve burada da bütün amacımız Antalya’yı en iyi şekilde temsil etmek. Gittiğimiz yurt dışında tabii dünyada rekabet edeceğimiz ülkeler var. Biz daha önde olduğumuzu Antalya’yı tanıtmaya da bu vesileyle devam ediyoruz.

İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ 3 AYLIK SÜREYİ DEĞERLENDİREBİLİRİZ: Bu yıl pandemi süreciyle turizmde 5 milyonu bulamadık sayısal anlamda. Bu yıl da yine çok ülkeler kapalıydı. İşte Rusya’yı bekliyoruz şimdi. Herhalde 'bu ayın 21'i' demişlerdi, 30’una aldılar diye duydum. Ama Almanya açtı uçuşları. Önümüzde zaten 3 ayımız var. İnşallah bu 3 aylık süreyi değerlendirebiliriz. Biz Antalya’da iyi konumdayız şükürler olsun. Herkes el birliğiyle burada tüm kurum, kuruluşlarla beraber pandemiyle ilgili, bu virüsle ilgili mücadelemizi yaptık. Zaten biz Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İnşallah bu süreçle ilgili bu Turizm Birliği'nin yönetiminde olan arkadaşlarımız var. AKTOB var Otelciler Birliği, TÜRSAB var. Hem başkanlar hem de Antalya’da kendilerinin de otelleri var. Turizmcilerin de katkılarıyla bakanlık iş birliği içerisinde çalışmalarımızı yapıyoruz.

YERELDEN KALKINMA PROJEMİZİ ÖNEMSİYORUZ: 'Yerelden Kalkınma' projemizi tabii ki son derece önemsiyoruz. Burası bir taraftan Türk turizminin başkenti, bir taraftan da tarımın, ticaretin de. Tarımla ilgili seracılık ve domates gibi ürünlerle ülke ekonomisine büyük katKı koyuyoruz. Kırsal kalkınma kapsamında destek olduğumuz arıcılarımız var, çobanlarımız var. Örnek veriyoruz 'Halk Et' var. 'Halk Et' olarak, veteriner arkadaşlarımızla, 'celep' dediğimiz kardeşlerimizle beraber çoban kardeşimize gidiyor eti oradan alıyoruz. Yani bir taraftan o çoban hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza destek oluyoruz, bir taraftan da halkımız ucuza et almış oluyor. Yani herkes kazanmış oluyor. Biz üretici ile tüketici arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak o durumu sağladık. Şimdi; alan da memnun, satan da memnun hesabı. Bunları yapmaya çalışıyoruz. Köylülerimize fide dağıtımlarımız var. Bir taraftan kooperatifler kurduruyoruz. Kooperatiflere enerjiyi bedava veriyoruz. Buna benzer bütün kırsaldaki hemşerilerimiz, köylümüz, çiftçimiz, iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Onlardan da büyük memnuniyet görüyoruz. Çünkü üretmemiz lazım. Ekonomik sıkıntılar var. Bir taraftan turizm pandemi sürecinden dolayı sıkıntıya girdi ama biz de belediye olarak bunları yerelden kalkınma projesi dahilinde devam ettiriyoruz.

BİZ OY İÇİN, TEŞEKKÜR İÇİN YAPMIYORUZ GERÇEKTEN O İNSANLARIMIZ ZOR DURUMDA: İbradı'da lale dikimi yaptırıyoruz. Başka ilçede oranın coğrafi durumuna göre iklimine göre yaylasına, köyüne kentine göre de ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda o çalışmaları da gerçekleştirmiş oluyoruz. İnşallah yerelden kalkınmada başarılı olacağız. Çok da memnuniyet var. Çok iyi dönüşler teşekkürler de alıyoruz. Ama biz oy için teşekkür için yapmıyoruz. Gerçekten o insanlarımız zor durumda. El birliğiyle elimizden geldiğince onlarla iş birliği içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

ANTALYA’DA 135 BİN TURİZMDE ÇALIŞAN VATANDAŞIMIZ İŞSİZ KALDI: Antalya’da, 135 bin turizmde çalışan işsiz kaldı. Başta hemen onu söyleyeyim turizmle ilgili. Onun yanında tabii Türkiye genelinde olduğu gibi bütün esnafımızın iş yerlerini kapatanlar, devredenler, borcunu ödeyemeyenler, yani bu süreç gerçekten çok zorlu bir süreç oldu. Herkes fedakârlık yaptı. Bir taraftan da vatandaşın ücretini yatıramadığı su faturası var. Mesela 122 bin abonenin vadesi geçmiş kesilmesi gerekiyor. Ama biz bu süreçte hiçbir vatandaşın suyunu kesmedik. Bu anlayışla onlara da destek olmaya çalıştık. Antalyamızda, zaman zaman yollarda, caddelerde, sokaklarda, dışarıda kalan yaşlılarımız, ihtiyaç sahibi insanlarımız, kalacak yeri olmayanlar vardı. 128 kişiyi, bir mekan vardı oraya taşıdık. Aynı zamanda orada, onların bu pandemi süreciyle ilgili doktorumuz, hemşiremiz, onların temizliği, duşu her şeyini ayarladık. Bu gibi sosyal projelerle ilgili de Antalyamızda ne gerekirse onları yapmaya çalıştık.

TÜRKİYE’DEKİ 400 KÜSUR MAVİ BAYRAĞIN 200’Ü ANTALYAMIZDA: Biz Antalya’da deniz süpürgesi aldık. Türkiye’deki 400 küsur Mavi Bayrağın, 200’ü Antalya'mızdadır. Biz bu kriterlerde sahillere sahibiz. Bunlarla ilgili denetimlerimiz her zaman var. Denizden numune alınır akarsulardan alınır. Bir de iş birliği içerisindeyiz. Biz Antalya Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Müdürlüğü, diğer kurum kuruluşlar iş birliği içerisinde Antalya'mıza sahip oluyoruz. Sivil toplum örgütleri de buna destek verirler. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Bu bir devlet politikası olmalı. Arıtmaları büyütüyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Turizm Bakanlığı ile iş birliği içerisinde Belek’te çok büyük bir yatırım yapıyoruz. Kemer’de, Alanya, Manavgat gibi arıtmaları bir taraftan büyütüyoruz, geliştiriyoruz. Tadilat olması gerekenin tadilatını yapıyoruz ve yeni projelerle de gereğini yapıyoruz.

ANTALYA’DA HER AN 7/24 DENİZE GİRİLEBİLİR: Antalya’da her an 7/24 denize girilebilir. Antalya’da temiz hijyen denizlerimiz her şeyimiz. Sıkıntı yok şu anda. Antalyamız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi dünyanın en güzel yeri. Az önce anlattığım gibi birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Tarihi kültürü her şeyi barındıran bütün insanlarımızın yaşamak istediği bir ilimiz ve burada sevgili hemşerilerimizi tüm yurt içi yurt dışı vatandaşlarımızı Antalyamıza bekliyoruz."

 

Kaynak: anka