ESMA TURAN

Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz, Seydikemer, Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerindeki orman yangınları henüz kontrol altına alınamadı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, il genelindeki yangın söndürme çalışmalarına 16 helikopter ve 5 uçağın katıldığını bildirdi.

Muğla’da ilk olarak 29 Temmuz’da Marmaris ilçesi Armutalan mahallesinde, daha sonra da Bodrum, Milas, Köyceğiz, Seydikemer, Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangın bölgesine yakın kırsal mahalleler tahliye edilirken yangını söndürme çalışmaları da devam ediyor.

“YERKÜPE’DE İNSAN GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR”

Kavaklıdere ilçesi kırsalında bulunan Ortaköy, Nebiler, Harmanbelen ve Menteşe mahalleleri tahliye edilmişti. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen alevler, Menteşe mahallesindeki evlere kadar ulaştı. Kavaklıdere Belediyesi, sosyal medya hesabından, dünyaca ünlü yağlı güreşlerin yapıldığı yer olan Yerküpe Mağarası mevkiinde insan gücüne ihtiyaç olduğunu duyurdu. Duyuruda, “İlçemiz Menteşe Yerküpe mevkiindeki orman yangınında acilen insan gücüne ihtiyaç vardır” denildi. Yangını söndürme çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.

MENTEŞE MURATLAR YANGINI DEVAM EDİYOR

Merkez ilçe Menteşe’de ise Muratlar mahallesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını da halen sürüyor. Havanın kararmasıyla helikopterlerin devre dışı kalmasıyla alevlerle mücadeleyi sabaha kadar Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Muğla itfaiye ekipleri sürdürdü. Yöre halkı tarafından ekiplere su ve ayran dağıtıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, bu sabah saatlerinde, yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

KÖYCEĞİZ’DE TAHLİYELER SÜRÜYOR

Köyceğiz’de perşembe günü başlayan orman yangını da henüz kontrol altına alınamadı. Yangının başladığı gün alevlerin tehdit ettiği Çayhisar mahallesi boşaltılmıştı. Dün akşam saatlerinde ise ilçeye bağlı Zeytinalanı Taşdibi mevkii ve Pınar Ören mevkii tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale devam edildiği öğrenildi.

MİLAS VE ÖREN BÖLGELERİNE ÇIKARMA GEMİSİ SEVK EDİLDİ

Muğla'da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek veren Milli Savunma Bakanlığı, olası tahliye işlemelerine destek için çıkarma gemisi sevk edildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “Muğla'daki yangın söndürme faaliyetlerine destek olmak ve ihtiyaç halinde bölgedeki vatandaşlarımızı denizden tahliye etmek maksadıyla Ören ve Milas bölgelerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir karakol botu ve bir çıkarma gemisi sevk edilmiştir” denildi.

Kaynak: anka