İstanbul Kağıthane’de 16 yıl önce sekreter olarak çalıştığı muayenehanede öldürülmüş halde bulunan Mualla Irmak cinayetine ilişkin yeniden açılan davada karar açıklandı. Mahkeme, sanığı, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kağıthane’de 16 yıl önce sekreter olarak çalıştığı muayenehanede öldürülmüş halde bulunan Mualla Irmak cinayetiyle ilgili 15 yıl sonra yakalanan Irak uyruklu Mohammed Kamal Majid Berhktar'ın yargılandığı davanın karar duruşması İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Sanık Mohammed Kamal Majid Berkhtar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bağlanırken; Mualla Irmak’ın eşi Mustafa Irmak ve kızı Sedef Irmak da duruşmaya katıldı.

Mustafa Irmak ve Sedef Irmak, duruşmada; sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

"GERÇEK KATİL ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DIŞARIDA GEZMEKTEDİR"

Irmak ailesinin avukatı Esra Köroğlu; sanığın, bu cinayeti başkasının azmettirmesi ile işlediği kanaatinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Huzurdaki sanık ile diğer ölen sanık birlikte tasarlayarak yaptıkları bu cinayeti bir başkasının azmettirmesiyle işlemişlerdir. Çünkü bu kişinin maktul ile doğrudan bir tanışıklığı, husumeti yoktur. Serkan’ın da aynı şekilde maktulle bir tanışıklığı yoktur.

Gerçek manada adaletin tecelli etmesini talep ediyorum. Yanımda gördüğünüz kızcağız 16 yaşında annesiz kalmış ve 16 yıldır ağlamaktadır. Çünkü gerçek katil elini kolunu sallayarak dışarıda gezmektedir. Huzurdaki sanığa tekrar sorulmalıdır, hangi saikle işledikleri, kimin yönlendirmesi ile işledikleri ortaya çıkarılmalıdır.

Bu insanların yüreğine bir nebze olsun su serpilsin. Bırakın vahşice öldürülmesini, arkasından iftiralar atılmakta, maktulün vajinasında DNA’sı bulunduğu halde bu kişi (maktulün ölü bulunduğu muayenehanenin sahibi Dr. M.A.) hakkında takipsizlik verilmektedir. Bu kişi hakkında tekrar suç duyurusunda bulunulmasını ve soruşturma başlatılmasını talep ediyorum.” 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz ise şöyle konuştu:

“Toplam 23 bıçak darbesi ile maktulün öldürülmesinde bir hazırlık yapıldığı, daha öncesinden eylem birliği yapılarak tasarlandığı bellidir. Kaldı ki içeriden yardım almadan yapılmasına imkan yoktur. En üst hadden cezalandırılmasını, takdir indirimi uygulanmamasını, maktulün vajinasında DNA’sı tespit edilen M.’ye ilişkin nitelikli cinsel saldırı suçundan suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz.”

“BÖYLE BİR OLAYA ŞAHİT OLDUĞUM İÇİN PİŞMANIM"

Son sözü sorulan tutuklu sanık Mohammed Kamal Majid Berkhtar, “Öyle şeylerle hiç alakam olmamıştır. Böyle bir olaya şahit olduğum için pişmanım. Tahliyemi ve beraatımı talep ederim” dedi.

TAKDİR İNDİRİMİ UYGULANMADI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mohammed Kamal Majid Berkhtar’ın, “kasten öldürme” ile “zorla ırza geçme” suçlaması ile iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Verilen cezada, “sanığın suçtan sonraki davranışları” ve “uzun süre kaçmış olması” gerekçesiyle takdir indirimi uygulanmadı.

MAHKEME BAŞKANI SÖZ HAKKI VERMEDİ

Mualla Irmak’ın kızı Sedef Irmak’ın, karar açıklandıktan sonra ağlayarak “Peki gerçek sanık…” demesi üzerine mahkeme başkanı, duruşmanın bittiğini söyleyerek, söz hakkı vermedi. Kızına söz verilmemesine tepki gösteren Mustafa Irmak, “16 senedir annesiz yaşıyor. 6 saniye konuşmasına müsaade etmiyor” dedi.

Kaynak: anka