Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyine düzenlenen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabında operasyonlara ait görüntüler yayınlandı.

Bakanlık tarafından operasyona ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak kuzeyinde başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları ile teröristlere darbe vurmaya devam ediyor. Başarıyla devam eden Pençe-Yıldırım operasyonu kapsamında terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi."

UYUŞTURUCU OPERASYONU

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ayrıca, uyuşturucu operasyonuyla ilgili de bilgi verildi.

Buna göre; Hatay'ın Altınözü ilçesinde düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde taşıyan bir kişinin traktörünün su tankerinde, 96 paket halinde toplam 18.228 kg toz esrar ele geçirildi. 

Bakanlık'ın Twitter hesabından yapılan paylaşım şu bilgiler verildi:

"Hatay/Altınözü’ndeki bir şahsın, uyuşturucu madde taşıyacağına ilişkin Jandarma istihbaratı üzerine söz konusu şahıs tarlada izlemeye alınmış, tarladan çıkarken traktörün su tankerinde detaylı inceleme yapılmış ve bir zula tespit edilmiştir.

Su tankerinde tespit edilen zula üzerine Jandarma ekiplerine haber verilmiş, zulada yapılan incelemede toplamda 96 paket halinde toplam 18.228 kg toz esrar ele geçirilmiştir."

Kaynak: anka