Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhurbaşkanlığı Kararı'yla Yenimahalle'de Karayollarına ait alandaki imar değişikliklerine "Plan değişikliği kamu yararına aykırıdır. Bu plan değişikliğini de askı süreci sonrasında yargıya taşıyacağız” tepkisi gösterdi.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Akköprü Mahallesi, 1768 ada 82, 83, 84, 85 ve 86 parseller, 5050 ada 4 parsel ve 6243 ada 2 parsel ile Varlık Mahallesi 6250 ada 1 ve 2 parsellere ilişkin Nazım İmar Planı Değişikliği yapıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

“Söz konusu alana ilişkin 3 plan değişikliği yapılmıştır. İki plan değişikliğine dava açtık, ilk plan iptal edildi. İkinci planda yargı süreci devam ediyor bilirkişi keşfi yapıldı, rapor lehimize geldi. Hem bilirkişi raporu, hem Danıştay Savcısı alana ilişkin yapılaşmanın şehircilik ve planlama ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğunu belirtmiştir. Etlik Şehir Hastanesi’nin karşısında yer alan bu alan çok değerli bir kamu alanıdır. Kamu arazilerinin özel mülkiyete çevrilmesi ile talan edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Hukuki süreç lehimize devam ederken, bugünkü Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararı'yla yeni bir plan değişikliği yapıldı. Bu plan değişikliğiyle yaklaşık 150 bin metrekarelik devasa bir alanda yapılaşma öngörülmektedir. Kamu arazilerinin sermayeye devredilmesine izin vermeyeceğiz, kamu arazilerinin ranta peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız.”

Candan, "Alanda Ticaret- Konut Alanı (E:2.00, Yençok:15 ), Özel Eğitim Alanı (E:0,50, Yeniçok: 5 Kat), Park ve yol planlanmaktadır. Plan değişikliği kamu yararına aykırıdır. Bu plan değişikliğini de askı süreci sonrasında yargıya taşıyacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: anka