Büyük Birlik Partisi'nden ayrılanların oluşturduğu Milli Yol Hareketi, Kahramanmaraş'ta vatandaşlarla bir araya geldi. Milli Yol Hareketi'nin sözcüsü Remzi Çayır, "Tayyip Bey de güzel şeyler yaptı ilk dönemlerinde. Sonra ne oldu? Süresiz siyaset hastalığına tutuldu. Süresiz siyaset hastalığı başka nerede var, Orta Doğu ülkelerinde var" dedi.

Kahramanmaraş'ta 24 Ekim'de yapılan programda halka seslenen Milli Yol Hareketi Sözcüsü Remzi Çayır, günümüzde siyasi partilerin modern ağalık kurumlarına dönüştüğünü belirtti. Çayır, “Siyasi partilerin genel başkanları da modern ağalardır" dedi.

Çayır şöyle konuştu:

"Eskiden, ‘Ağalar vardı; yanında kahyalar vardı, azaplar vardı’ diye anlatırlardı. Şimdi siyasi partiler modern birer ağalıktır. Yanında kahyalar var, azaplar var. Niye, çünkü siyasi partiler demokrasinin hiç uygulanmadığı kurumların başında geliyor. Siyasi partilerin genel başkanları da modern ağalar. Milleti düşünen yok, fakiri düşünen yok, düşmüşü kaldıran da yok. Ne var? Adam ilk birkaç sene güzel şeyler yapıyor, Tayyip Bey de güzel şeyler yaptı ilk dönemlerinde. Sonra ne oldu? Süresiz siyaset hastalığına tutuldu. Süresiz siyaset hastalığı başka nerede var, Orta Doğu ülkelerinde var. Ürdün’de, Suudi Arabistan’da var.

Türkiye’de şu an halihazırda genel başkan olanların, Devlet Bahçeli’nin görev süresi ne zaman doluyor biliyor musunuz? Kılıçdaroğlu’nun görev süresi ne zaman doluyor? Peki Tayyip Bey’in görev süresi? Belirsiz. Öbürlerini saymıyorum. Eskiden Millet Partisi vardı, Edibali… Allah uzun ömür versin, 55 sene genel başkan olmuş. Ülkücü düşmanı, her dönem bizi yerden yere vuran Doğu Perinçek 42 senedir genel başkan. Peki nedir bu saltanat?"

 

Kaynak: anka